Hur att byta från en motorolja viskositet annan

Viskositet är flödesmotstånd i en vätska. Cold melass har en högre viskositet än varma melass. Vid höga temperaturer, fungerar den som vatten, vid kalla temperaturer, är det nästan fast. Liksom melass, är viskositeten hos motorolja variabel. Till skillnad från melass, är det gallring och förtjockning kontrollerad: 5W-30 ("W" står för "vinter") motorolja har lägre viskositet när den är kall (5W) än 10W-30. 5W-40 är mer resistent mot gallring (det andra talet) än 5W-30. Styra båda egenskaper är viktig och säkerställer god smörjning över ett brett temperaturintervall. Saker du behöver
Bil bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

läsa informationen på bilens smörjbehov i instruktionsboken. Tillverkarna ger konkreta rekommendationer om vad olja att använda i din motor. Vanligtvis kommer två olika viskositeter av olja listas i manualen: en för klimat med lägre genomsnittliga temperaturer och låga ytterligheter, och en för hög temperatur klimat där låga temperaturer sällan inträffar. Detta innebär att om du flyttar från Florida till Maine, behöver du inte att sälja din bil, bara ändra viskositeten på oljan du använder.
2

Bestäm vilken typ av villkor som du kör din bil i. Oljan du använder när du vintern i New Haven, Connecticut, bör ha lägre vintern viskositet --- typiskt, 5W-30, resistent mot förtjockning i kylan, men gallring lättare i värmen --- än olja du använder när du sommar i Winterhaven, Florida, där 10W-40 olja, mindre motståndskraftiga mot förtjockning i kylan men mer motståndskraftiga mot förtjockning i värmen, kan vara lämpliga.
3

Byt olja vid tillverkarens rekommenderade intervall, men om du flyttar från New Haven till Winterhaven, har oljan och oljefiltret förändrats mellan dessa regelbundna ändringar, så snart som möjligt efter ankomsten. En komplett oljebyte behövs för att få oljan med en annan viskositet ur din motor så fullständigt som möjligt. Lyckligtvis, om några droppar av den gamla oljan kvar i skrymslen och vrår i din motor, är moderna oljor avsedda att kompensera för de överblivna bitar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132255.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.