Hur byta olja på en 7.3L Powerstroke

Byta olja i en 7.3L Powerstroke Diesel Engine är den viktigaste underhållsarbete på just denna motor. Inte bara oljan smörjer motorn men oljan är också det som driver bränsleinsprutarna i dessa motorer och injektorer är mäktiga dyra! Byta olja är en relativt enkel uppgift som bör göras minst vart 5.000 miles och det kommer att spara dig tusentals i det långa loppet! Saker du behöver Review, en Motorcraft oljefilter Del # Fl-1995 eller motsvarande
15 liter 15W40 diesel motorolja (Rotella, Valvoline, Motorcraft, etc.) katalog Avtappningspropp packning (tillval)
19MM öppna /box fast nyckel
Stora Oljefilternyckel
Pappershanddukar
Spilloljebehållare
Visa fler instruktioner
1

Kör lastbil till 5 till 10 minuter och parkera på en plan yta. Dra åt parkeringsbromsen. Öppna huven och ta bort oljepåfyllningslocket.
2

Placera spillolja behållare under oljetråget avtappningspluggen. Ta bort avtappningspluggen med en 19MM öppen /box fast nyckel och låt oljan rinna av helt.
3

Torka bort all överflödig olja från oljetråget och tappa kontakten med hushållspapper. Montera en ny packning avtappningsplugg på avtappningspluggen (tillval). Fäst avtappningspluggen tillbaka till oljetråget med en 19MM öppen /box fast nyckel.
4

Flytta behållare spillolja under oljefiltret. Använd en stor oljefilternyckel att ta bort oljefiltret. Låt rinna av helt.
5

Ta det nya oljefiltret (Motorcraft del FL-1995) och fyll det kommer en 1/2 liter ny 15W40 diesel motorolja. Applicera en film av ny motorolja till oljefiltret och sedan snurra filtret med handkraft.
6

hjälp av en tratt fylla motorn med de återstående 14 & 1/2 liter 15W40 diesel motor olja genom påfyllningsröret. Byt oljepåfyllningslocket.
7

Kör motorn ett par minuter och kontrollera sedan oljenivån med mätstickan på olja vid behov.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132253.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.