Syntetisk olja Myter

Motor olja är en viktig komponent i en fungerande motor, den effektivt smörjer rörliga delar i motorn för att förhindra slitage på metalldelar. Syntetiska motoroljor har blivit ett populärt alternativ till konventionell motorolja. Myter om syntetisk motorolja är inte annorlunda från andra urbana myter i att de oftast är osanna. Konventionella & Synthetic motoroljor Är inte utbytbara

Antingen typ av olja kan användas i en motor som helst så länge den uppfyller prestanda-och viskositet anges av tillverkaren i instruktionsboken för fordonet . De två typer av oljor fungerar på samma sätt och kommer inte att ha en negativ reaktion med varandra om det blandas i små portioner.
Specialfilter Krävs för syntetisk motorolja

Alla oljefiltret kan användas med syntetisk olja. Ett oljefilter är utformad för att fånga fasta partiklar, och filterelementet fungerar lika bra med syntetisk olja som rinner genom dess fibrer, som det gör med vanlig olja. Det är alltid rekommenderat att en högpresterande olja filter används, oavsett vilken typ av olja kommer att köra igenom det.
Motorcyklar kan inte använda Synthetic
Motor Oil

Motorcykel motorer är en idealisk kandidat för användning av syntetisk olja. De motorer som används i motorcyklar är högpresterande maskiner och syntetiska tenderar att agera mer effektivt under stress än konventionell olja. De flesta olje tillverkare producera en prestanda syntetisk olja speciellt för motorcykel motorer.
Synthetic Motor Oil inte kan användas i dieselmotorer

flesta personbilar och lätta diesel jetmotorer är lämpade för användning av syntetisk motorolja. Utöver detta, i sfären av tunga applikationer, de flesta olje tillverkare gör en specifik diesel syntetisk motorolja. Även om de flesta olje-tillverkare säger att syntetiska oljor är bra för dieselmotorer, konsultera bruksanvisningen innan du gör övergången från vanlig diesel motorolja till syntet. Addera Synthetic Motor Oil Orsaker Motorer att använda mer olja

försvaret av syntetisk motorolja, är det tvärtom. Användningen av syntetisk motorolja har visat sig faktiskt minska förbrukningen av olja. Syntetisk olja har mer effektiv tätning egenskaper än konventionell olja, därför motstår läcker genom kolvringar och cylinder väggar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132251.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.