Oljeviskositet vs Temperatur

Att välja rätt klass olja viskositet för din bil kräver en undersökning inte bara av viskositet, men också av de temperaturer som fordonet kommer att verka. Vad betyder allt detta, och vilka effekter kan man förvänta sig att se i din bil? Det är ganska enkelt, och när du förstår det, både du och din bil kommer att gynnas för bilens livstid. Viskositet

Viskositet någon vätska kan mätas på ett par olika sätt. När man talar om vad du ser när du häller att vätska ut, det kallas kinematisk viskositet. Denna mätning kan uttryckas i två former: den Sabolt Universal sekund (SSU eller SUS) och centistoke (cSt). Två temperaturer används för att bestämma kinematisk viskositet: 104 grader F (40 grader C) och 212 grader F (100 grader C), beroende på vilket graderingssystem används. Jämförelse av viskositetsnivåer mellan material måste ta hänsyn till vilken måttenhet som används, samt den temperatur vid vilken en given viskositet gjordes.

Att ytterligare komplicera saken, kan viskositeten också mätas i en enhet kallad centipoise (cP). Detta mäter dynamisk (eller absolut) viskositet, som mäter motståndet av objekt som rör sig genom en given vätska (se referens 1).
Temperatur

Viskositet direkt påverkas av temperatur. Det är därför både Monograde och multigrade oljor är klassade ett visst sätt. The Society of Automotive Engineers (SAE) ger viskositet betyg på både 0 grader F och 200 grader F. A "W" efter ett antal anger din oljans kvalitet kommer att informera dig om vad viskositeten är vid 0 grader C. Den "W" står för "vinter", snarare än "vikt."

Monograde oljor är bra för konstanta temperaturer. Men om, kommer du att köra genom förändrade klimat, kommer multigrade oljor som täcker ett område av temperaturer och viskositeter vara mer användbart för dig (se referens 3).
Fördelar

När din motorolja är rätt viskositet för de temperaturer som du kör din bil, kommer du att uppleva minskad motorslitage. Olja vid en lämplig viskositet skyddar de delar av din motor att det strömmar genom, och håller dem från att komma i kontakt med varandra. Om några bitar av metall eller annat skräp är löst i din motor, håller oljan även dessa bitar från igensättning din motor och orsakar att bli obrukbar. Det är därför din olja ser så smutsig när du ändrar den --- smutsiga spillolja har gjort sitt jobb och hålla bilen i trim (se referens 1). Addera Extreme Cold

Om du bor i ett mycket kallt ställe, kan du se några olja på lokala butikshyllor som säger att det är 0W. Denna siffra anger att oljans flytpunkt (vilket är precis vad det låter som) är någonstans runt - 5 grader F (eller - 43 grader C). Observera att detta är något under samma intervall för en 5W olja, som endast kommer att hälla ordentligt utan gelning vid temperaturer på -. 40 grader F (-40 grader C) och högre (se referens 2)

Andra överväganden

Bara för att en olja är mer trögflytande betyder inte att det är nödvändigtvis bättre för din bils motor. Läs bilens manual för att se vad tillverkaren föreslår. Observera att det finns utrymme för att experimentera här, vad du ser i bilens manual är bara vad de har testat, så du vet exakt vilket resultat du kan förvänta dig att få. Men, måste du ta din lokala klimatet och nyckfulla temperatur beaktas för att avgöra lämplig viskositet (eller kvaliteter, mer troligt) för ditt fordon (se referenser 1 och 3).


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132235.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.