Hur ofta byta olja i en Ford Explorer

Den höga kostnaden för bilar och den till synes ännu högre kostnader för reparationer är två utmärkta skäl att se till att du behåller din bil i gott körklart skick. Ett fordon som är väl underhållna kommer att prestera bättre och håller längre än ett fordon som inte är väl underhållna. Oljebyten är en viktig komponent för underhåll av fordon och varje tillverkare har sina egna specifikationer och krav baserade på motorns konstruktion. Rekommendationer från Ford

Ford rekommenderar att byta olja varje 7500 miles eller sex månader, beroende på vilket som inträffar först. Denna rekommendation förutsätter användningen av Motocraft 5W-20 olja av märket eller ett likvärdigt och normala körförhållanden. Speciella körförhållanden inkluderar drar en släpvagn, bära tunga bördor, omfattande tomgång eller låg hastighet körning, off-road körning, i dammiga områden och med en flex bränsle. Om du har speciella körförhållanden, bör du byta olja varje 5000 miles, sex månader eller efter 200 timmars motordrift, beroende på vilket som inträffar först.

Använd endast oljor som har American Petroleum Institute Varumärkessymboler "För Bensinmotorer "på behållaren som denna garanterar att produkten uppfyller aktuella motorn och utsläpp systemkrav. Du ska aldrig använda olja tillsatser, rengöringsmedel eller andra behandlingar motor. Om du hanterar din bil per Fords riktlinjer, tillsatser och rengöringsmedel behövs inte.

När du byter olja, bör du också byta oljefilter. Ford produktionen filter och vissa eftermarknaden filter är särskilt utformade för att förlänga livslängden på din motor. Använda ett filter som inte uppfyller Fords specifikationer kan leda till att motorn knackar. Ford rekommenderar Ford produktionen filter och Motorcraft filter eller motsvarande.
Garanti Överväganden

Underlåtenhet att följa tillverkarens-rekommenderade underhållsplan eller användning av delar som gör inte uppfyller tillverkarens specifikationer kan ogiltigförklara garantin. Varje gång du har din bil servas, spara kvittot och noterar körsträcka vid köp av tjänsten. Vissa ägare håller en underhållsjournal i deras handskfacket med en skriftlig förteckning över datum för service och trafikarbete, men du måste fortfarande hålla alla dina kvitton.
P Om du väljer att utföra oljebyte själv, hålla kvitton för oljan och filtret inköp och en logg över de exakta datumen och trafikarbete. Om något går sönder på din bil, kan du bli ombedd att producera kvitton för att bevisa att du underhållas fordonet enligt Ford specifikation.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132229.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.