Lägga olja till en 1955 Chevrolet Bel Air

Den 1955 Tri-5 Chevrolets utformades under ledning av Harley J. Earl, som regisserade GM: s styling personal 1927 fram till sin pensionering 1959. Den 1955 Chevy Bel Air hade två olika motoralternativ som finns: den 235CI inline-sex och 265CI V-8. Byta olja på 1955 Chevrolet Bel Air är inte svårt, och kan göras av någon bakgård mekaniker. Saker du behöver
ren trasa eller pappershandduk
Medium tratt av plast eller styvt papper
1 qt. av byte motorolja
Visa fler instruktioner
1

identifiera vilken motorn är installerad i bilen. Den 235 inline-sex har bara en ventilkåpa och sex tändstift i rad,. Den 265 V-8 har två ventilkåpor och fyra tändstift på varje sida
2

Lägg oljan till 235 inline-sex. Hitta mätstickan på vänster sida av motorblocket. Kontrollera oljenivån på oljestickan och avgöra om en fullständig liter olja krävs. Om oljenivån har nått 1 qt. lågvattenmärke, ta bort den svarta oljan paus på toppen av ventilkåpan och vidare till steg 4.
3

Lägg olja till 265 V-8. Hitta mätstickan på höger sida av motorblocket. Kontrollera oljenivån på mätstickan och bestämma vid 1 qt. lågvattenmärke på oljestickan om en fullständig liter olja krävs. Efter avtorkning av oljestickan med din handduk, byt ut den i motorblocket. Avlägsna det svarta locket olja paus på toppen oljan andningsrör, som kommer ut från övre delen av motorn med en vinkel till höger om motorn (visad i bild).
4

Kontrollera förarsidan dörrkarmen eller titta på toppen av windshied på förarsidan för oljebyte uppgifter taggen. Den bör ange vilken viskositet av olja användes sista gången en komplett oljebyte gjordes på motorn. Se till att den olja som du lägger är samma viskositet som användes för det senaste oljebytet.
5

Sätt en plast eller papper tratt i oljan fylla hålet. Häll sakta 1 qt. av olja i motorn. Vänta några minuter och kontrollera oljestickan att se till att oljan registrerar ordentligt på minnet. Torka av mätstickan och sätt tillbaka den i motorblocket.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132227.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.