Synthetic Motor Oil Vs Regular Oil

Sedan syntet först dök upp i mekanik "garage och på hyllorna i bildelar återförsäljare, har det funnits debatt om huruvida syntetiskt eller konventionell motorolja är mer fördelaktigt att förlänga motorns livslängd. Även om det finns fördelar och nackdelar med både konventionell och syntetisk motorolja, är varken perfekt. Att välja mellan de två är en fråga om personlig preferens mer än någon annan faktor. Konventionell Motor Oil

mer etablerade av de två konkurrerande typer av motorolja, konventionell olja eller "mineralolja" sägs också vara mer tillförlitlig. Konventionell olja är något mer trögflytande än dess syntetiska motsvarighet, vilket många hävdar gör det mer effektivt för att skydda en motor. Däremot kan konventionell olja inte fungerar i extrem hetta och kyla, som syntetisk can.Conventional olja innehåller också föroreningar, vilket kan bidra till motorns uppbyggnad eller "slam". Konventionell olja är betydligt billigare än syntetisk olja. Addera syntetisk motorolja

Syntetisk motorolja är tillverkad av samma grundläggande komponenter som konventionell motorolja. Sedan starten har syntetisk motorolja mötts med skepsis. Kritiker hävdar att konventionell olja bättre smörjer och skyddar en motor, medan förespråkarna motverka att syntetisk olja skyddar motorer samt konventionella samtidigt hålla en motor renare och förbättra prestanda. Medan tidiga iterationer av syntetisk olja var allmänt kopplade till brutna förseglingar och skadade motorer, moderna syntetmaterial är minst lika tillförlitliga som modern konventionell olja. Syntetisk olja är den dyrare av de två, men vissa tror att investeringen är motiverad.
Syntetisk Blends

Syntetiska blandningar använda en större andel av konventionell motor olja än "sanna" syntetmaterial, och därför är en bra kompromiss. Även syntetiska blandningar inte kan ge maximal nytta av hela syntet, de är inte lika benägna att nackdelarna heller. Syntetiska blandningar är något billigare än fulla syntet.
Jämförelse

Syntetisk olja tål motortemperaturer som konventionell motorolja kan inte. Syntetisk olja också kommer att strömma lättare och snabbare genom motorn när du startar upp. Under normal drift, men de två är i princip likvärdiga. Ett potentiellt problem med syntetisk olja är att eftersom det är tunnare, minskar oljetrycket inuti motorn. Oljetrycket är viktigt eftersom om trycket är för lågt, kommer oljan inte helt cirkulera i hela motorn, potentiellt lämnar sektioner utan tillräcklig smörjning.
Missuppfattningar

kanske mest vanlig missuppfattning om konventionell motorolja och syntetisk olja är att de inte är utbytbara. Även om detta var riktigt i det förflutna, moderna syntetmaterial kan innehålla en betydande mängd av konventionell olja. Du kan enkelt växla mellan syntetisk och konventionell olja från ett oljebyte till nästa utan att skada din bil och även lägga till en typ till en annan.
Varning

Alltid Följ tillverkarens rekommendationer för oljekvalitet och frekvens av oljebyten. Alltid byta oljefilter när du ändrar din olja.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132222.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.