Verktyg som behövs för ett oljebyte

För de flesta bilmodeller, Byte av motorolja kräver minimala verktyg, som du kan hitta på din lokala Biltema. Dessa är vanliga verktyg, men de kan vara de viktigaste verktygen som du äger, om du planerar att serva bilen själv. Byte av motorolja är den enskilt mest betydelsefulla underhåll jobb du kan göra för att bidra till att öka livslängden på din motor. Verktyg

en domkraft och en eller två pallbockar för att få tillgång till oljetråget under bilen, en fångst pan för att tappa ur oljan i, en box-end skiftnyckel eller Ratchet och uttag av lämplig storlek för att ta bort pluggen,. en oljefilternyckel att ta bort filtret
Motorolja

När du köper motorolja, följ din rekommendation biltillverkare. Du hittar denna information på din bilens instruktionsbok eller fordonets servicemanual, som du kan köpa hos din lokala Biltema eller rådgöra med din stad folkbibliotek.

Se till att välja olja med viskositet eller vikt lämplig för din lokala klimatet. Till exempel, om dina lokala vädret varierar mellan 0F och 100F (-18C och 38C) året runt, kommer en SAE 10W-30 oljor vara lämpligt. För lägre temperaturer, kommer en SAE 5W-30 grade vara ett bättre val.

Men om du kör en bil med en hög körsträcka motor, kommer oljan spelet mellan de rörliga motordelarna vara större än de i en låg-körsträcka motor. I sådant fall, en 15W-40 eller till och med en 20W-50 olja vikt kommer att vara mer lämplig för din motor. Addera ditt oljebyte
Park |

din bilen på ett plant underlag och värma upp motorn. Detta kommer att hjälpa oljan flyta och rinna alla dessa lösa partiklar sitter längst ner på motorn. Sedan jack upp framför bilen och stoppklossar bakhjulen.

Placera dropplådan under oljeavtappningspluggen i oljetråget. Skruva av oljeavtappningsskruven och avlägsna oljepåfyllningslocket att hjälpa oljeflödet ur motorn. Sedan ersätta oljeavtappningspluggen och flytta pannan under oljefiltret. Ta bort oljefiltret och låt oljan rinna ut. Slutligen installerar nya oljefiltret.

Sänk bilen och tillsätt rätt mängd olja. Starta motorn och kontrollera tätheten. När du är klar, spara upp oljan i en lämplig behållare och ta den till din lokala återvinningsstation.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132219.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.