Vilka är de funktioner Lube Oil?

Smörjoljor, eller smörjoljor, används i en mängd olika miljöer och funktioner, från bilen i garaget till bilen på tävlingsbanan. Smörjoljor är med på jobbet i de fabriker som tillverkar bilarna. Smörjoljor skyddar mekanisk utrustning och metaller från de hårda krav arbetsmiljöer. De hjälper metaller och utrustning håller längre vilket i sin tur kan lägga upp till kostnadsbesparingar för både familjen bilen och den industriella environment.When det gäller att välja rätt smörjolja för ditt jobb, beakta flera olika faktorer: typen av utrustning, dess funktion och flygfarten och miljöfaktorer såsom huruvida utrustningen är inomhus eller utomhus, temperatur, och närvaro av fukt och damm. Du bör också överväga hur smörjmedlet du väljer kommer att påverka din smörjschema liksom kostnaderna för smörjmedlet. Grundläggande Smörjning

Smörjoljor kommer i olika varianter såsom allmänna ändamål eller syntetiska. Enligt Kluber Smörjning, generella oljor är mineraloljor destillat av petroleum medan syntetiska oljor produceras artificiellt från andra föreningar. Syntetiska smörjmedel har fördelar såsom bättre motståndskraft mot termisk nedbrytning vid höga temperaturer samt motståndskraft mot förtjockning vid låga temperaturer.

Generellt är syftet med olja för att smörja utrustning genom att reducera friktionen mellan rörliga delar, och för att skydda från föroreningar som smuts och fukt. I vissa fall kan olja fungerar också som ett medium för hydraulisk kraft.
Värmereduktion

annan effekt av smörjolja är värmereduktion. Genom att minska friktionen, minskar smörjolja naturligt värmen skapad av friktion. En kör motorn eller någon annan maskin med rörliga delar har tillräckligt konstant friktion för att generera värme på över 1.000 grader. Detta värme är tillräckligt för att smälta lager och andra metalldelar. Hålla tillräcklig olja i din motor eller systemet hjälper till att förlänga livslängden på din utrustning.
Förhindrar korrosion och rost

När syret förenar sig med vissa metaller, det orsakar oxidation. Oxidation, annars känd som rost, kan orsaka blanka metaller att förlora sin lyster. Men, ännu viktigare, orsakar rost beslag av rörliga delar och förhindrar utrustningen från att fungera som det ska. Enligt Southwest Spectro Chem Labs, vissa smörjmedel kallas ångfaskomponenter smörjmedel eftersom de innehåller alkaliska aminer som förångas vid vissa temperaturer och päls metallytor med ett rostskyddande skikt av organiska ämnen. Förhindra kontaminering


Smörjoljor kan fungera som en tätning i ett system för att hålla föroreningar ute. Enligt Southwest Spectro Chem Labs, "en bra tätning smörjmedel kommer lätt absorberar gaser samt lätt släppa dem när uppvärmda eller skrubbas med luft eller glykol." Smörjoljor agerar också för att hålla ute smuts, vatten och andra partiklar som kan täppa upp känsliga system.
Filtrering

Vissa typer av smörjoljor har coagulant tillsatser i dem. Dessa coagulants kommer att cirkulera genom systemet och fäster föroreningar i systemet. När koaguleringsmedlen har ansluten till systemet, kommer de antingen att filtreras ut eller falla in i en sump som ska tas bort. Göra rätt val för din ansökan
p Om
du helt enkelt försöker att välja rätt motorolja för din bil, behöver du inte väga alla faktorer på egen hand för att fatta ett beslut om vilken olja som ska användas. Bara prata med din mekaniker.

För industriella applikationer, många företag som Exxon Mobil och Klüber Lubrication erbjuda konsulttjänster som är skräddarsydda för just din miljö. En utbildad tekniker kan hjälpa fabrikscheferna välja rätt smörjmedel för de ansökningar, som i sin tur kommer att hjälpa ett företag att spara pengar på underhållskostnader.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132212.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.