Olja Byte Tips

Byta olja i bilen är en av de viktigaste stegen i att upprätthålla liv och prestanda för din motor. Att ta bilen till en olja växlande resultat trafikbutiker i ett 10 - eller 15-minuters oljebyte, men är inte så bra för din bil som du tror. Du kan byta olja i din uppfart och förlänga livslängden på din bil. Innan Ändra

Samla alla de verktyg och material du behöver för att byta olja innan du börjar. Kontrollera instruktionsboken för typ, vikt och belopp som rekommenderas av olja. Du kommer också att behöva ett oljefilter, töm pannan och ett oljefilter remover. Alla dessa saker kan hittas på någon Biltema.

Kör bilen i ca tjugo minuter och sedan parkera den i tjugo minuter. Detta gör att oljan att flytta runt och få heta, medan parkera bilen gör att oljan blir tillräckligt kallt för att röra. Het olja kan bränna huden och kalla oljan inte rinna ut ur motorn väl. Under bilen

se om du kan nå och ta bort oljefiltret och oljepluggen utan att lyfta bilen med en domkraft. Om du kan nå dessa delar, bära gamla kläder eller lägga på en presenning eller gammal filt. Om du inte kan nå och ta bort dessa delar, använd två pallbockar och en domkraft för att lyfta den främre delen av bilen från marken. Placera två jack står under rambalkar på varje sida av bilen, strax bakom framhjulen. Du kan hålla uttaget på plats för extra stöd, men aldrig krypa under bilen endast med hjälp av en domkraft.
Oljebyte

Placera drain pan direkt under avtappningsplugg under bilens motor. Ta bort avtappningspluggen med en nyckel eller hylsa och ställ den på ett säkert ställe. Låt oljan rinna i pannan i minst 20 minuter. Detta medger tillräckligt med tid för all olja rinna ur motorn. De snabba oljebyten inte lämnar tillräckligt med tid för att ta bort all olja så den smutsigaste, tyngsta oljan stannar i botten av motorn. Därefter blandas med den nya oljan, föra kvalitet ner.

När det mesta av oljan är ute, använd filtret remover för att ta bort oljefiltret från motorn. Ersätt det med det nya oljefiltret och dra åt den på plats.

Efter tjugo till trettio minuter, byt avtappningspluggen i avloppet hålet. Ta dräneringstråget och sänk bilen till marken.
Byta olja

Öppna huven och leta locket motorolja. Vrid av locket och häll liter olja i motorn. Du kan använda en tratt att hälla olja för att förhindra spill. När önskad mängd olja har hällts in i motorn, byta bil och starta bilen. Låt bilen att köra i en minut medan du tittar under för att se till att ingen olja läcker vid oljepluggen eller oljefiltret. Stäng huven och du är klar.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132211.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.