Hur man byter olja i en Mini Cooper

Olja är livsnerven i en förbränningsmotor. Inte bara smörj rörliga delar i motorn, hjälper det också till att kyla motorn genom spridning värme som alstras av friktionen. Ju mer en bil används, desto snabbare de kemiska egenskaperna hos oljan bryter ner. Eftersom oljan bryts ned, dess smörjande och egenskaper kylning minskar. Därför måste motorns oljan bytas ut med jämna. Byta olja på en Mini Cooper är en enkel process, men eftersom Mini Cooper använder syntetisk olja, kan det bli dyrare än med andra motorkonstruktioner. Saker du behöver
Jack Sida 2 pallbockar
dräneringskärlet
Wrench
Funnel
5 liter syntetisk 5W30 vikt olja
Visa fler instruktioner

1

Kontrollera att Mini Cooper s motor är coolt, eftersom oljan i en het motor kan orsaka svåra brännskador om den kommer i kontakt hud. Om motorn är varm, låt minst två timmar för den att svalna.
2

Höj förarsidan av Mini Cooper med en domkraft vid ramskenan, placera sedan två pallbockar under ramen på den upphöjda sidan av fordonet. Sänk Mini Cooper på pallbockar. Addera 3

Placera ett uppsamlingskärl under avtappningspluggen på undersidan av motorn. Dräneringstråget måste vara stor nog att rymma minst fem liter. Bottenpluggen är en enda bult, och vanligtvis har en gul färg märke på huvudet av bulten från fabriken.
4

Avlägsna oljepluggen med en skiftnyckel och låt oljan rinna ner i tråget. Sätt i och dra åt avtappningspluggen när oljan är klar dränering från motorn.
5

Höj förarsidan av bilen med domkraften, dra sedan två pallbockar ut från bilens undersida. Sänk Mini Cooper till marken med domkraften.
6

Lyft huven och ta bort oljan locket för att komma åt hålet oljepåfyllningen. Oljan locket ligger intill fördelaren på toppen av kamaxeln locket, och kan tas bort genom att vrida locket i en moturs riktning.
7

Sätt en tratt i oljepåfyllningshålet, häll sedan fem liter syntetisk olja betyget på 5W30 vikt. Ta bort tratten och installera oljelocket. Stäng huven för att slutföra processen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132210.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.