Hur att rengöra använd motorolja

För många gör-det-självare, ändra deras bilens motorolja är en vanlig uppgift. Dock inser de flesta inte att de kan återvinna denna olja själva och använda om för framtida oljebyten. Genom att använda en kort längd av bomull rep som ett filter, kan du ändra liter spillolja i ny olja i ditt eget garage i några veckor. Saker du behöver
3,5 meter av bomull rep
En trä 2x4 minst 48 inches lång Review, en träskiva stor nog att skära två 10x10, en 6x6, och en 12x12 fyrkantiga
Skruvar
Borrmaskin
Två 1-gallon glasflaskor
Ny motorolja
använd motorolja
Stor plastfolie
Visa fler instruktioner
1

Cut 2x4 vara samma höjd som en av de gallon flaskor.
2

Skär två 10x10 rutor ur skogen arket.
3

Skruva de två kvadratiska skivor på ändarna av 2x4. Slutresultatet ska vara en monter med en plan botten och en platt topp som är ungefär lika lång som en av flaskorna.
4

Klipp en bit 2x4 som är 6 inches längre än höjden av de två kombinerade flaskorna.
5

Skär en 6x6 och 12x12 kvadrat ur skogen arket.
6

Skruva de två rutor du bara klippa till ändarna av 2x4. Slutresultatet ska vara en lång monter med en stor platt botten och en mindre platt topp.
7

Placera den mindre står i ett område där det kan vara ifred i veckor.

8

Placera en av flaskorna ovanpå detta stativ och placera den andra på marken intill stativet.
9

Fyll upp flaskan med använd motorolja.

10

Placera ena änden av bomull rep hela vägen ner till botten av använd motorolja flaska och den andra änden så långt ner till botten av den andra flaskan som det går.

11

Kontrollera att se till att repet inte vidrör kanten av endera flaskans öppning. Om det är rörande, flyttar flaskorna närmare varandra (eller längre bort om det behövs) för att ändra båge av linan tills det inte längre vidröra flaskor "kanter.
12

Placera högre stå nära flaskorna och drapera den stora plastfolie över det. Se till att arket inte gör någon kontakt med repet och är tillräckligt lång för att röra vid golvet. Detta ark behöver blockera all smuts och damm från att komma in i den rena flaskan, så se till att insidan är ren och blockerar bort flaskorna från den omgivande miljön.
13

vänta några veckor för olja för att flytta till den undre flaskan, tillsätt sedan 1 liter ny motorolja per 3 liter återvunnet Addera
. .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132209.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.