Tecken en bil behöver ett oljebyte

Olja är en mycket viktig del av en bils motordrift. Ansvarig för smörjning och kylning motorns inre delar, tillåter olja för smidig, effektiv motordrift. På grund av dess betydelse för motorns hälsa och funktion, måste motorolja som skall ändras på en regelbunden basis. Det finns ett antal gemensamma tecken på att en bil behöver ett oljebyte. Dirty Oil

Ren, fräsch olja är ljus i utseende, nästan en mörk honung färg. Eftersom oljan bär och degraderar, förlorar det sin naturliga färg och blir mörkt, hårt slitna eller gamla motorolja blir svart. Mörk, skumma-färgad motorolja är ett säkert tecken på att det är dags för ett oljebyte.
Låg oljenivå

Många gånger låg oljenivå, särskilt hos äldre , hög körsträcka fordon, är ett tecken på att en bil måste ha sin motorolja förändrats. De flesta bilar bränner små mängder olja genom normal motordrift. Vid tiden motoroljetillsatser nivåerna blir extremt låg, är det ofta ett tecken på att motoroljan har varit i bruk under ganska lång tid och behöver bytas.
Oil Ljus Varning

Många bilar, speciellt nyare modell bilar, har lampor olja varning som tänds när motoroljan blir antingen låg eller alltför smutsig. En glödande olja varningslampa är oftast ett tecken på att en bil måste ha sin motorolja ändras eller servas.
Check Engine Light Varning

Även på bilar utrustade med olja varningslampor, är det vanligt att en bils kontrollera motorn ljus för att slå på när oljenivån blir låg eller försämras. En bil oljans nivå och skick påverkar motorns prestanda, och som alla problem som negativt påverkar motorns prestanda, leder normalt kontrollera motorn ljuset slås på.
Miltal
p Om ett betydande antal miles har gått sedan en bils sista oljebytet (över ägaren manualen rekommenderade körsträcka oljebyte intervall), motorolja mer än sannolikt behöver ändras. Att köra en bil med smutsig motorolja orsakar ökad motorslitage, vilket leder till en kortare livslängd.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132207.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.