Proceduren för att ändra Oil

Trots ständiga argumentet som sker runt om i landet, har vetenskapen bevisat att inte byta olja varje 3000 miles är inte bra för din motor och kan leda till stora skador. Motorolja krisar med värme och, efter 3.000 miles, börjar snabbt förlora sin viskositet. När oljan stannar smörjande börjar motorn att bygga friktion, följt av värme och, slutligen, skada. Byta olja är enklare än de flesta bilägare tror och kan spara pengar i det långa loppet. Verktyg och material

Du behöver 4 liter olja eller syntetisk olja, oljefilter, en tub för att tappa ur oljan i en tratt, en oljefilternyckel, en skiftnyckel och en socket set och bil ramper. Har aldrig palla upp bilen och krypa under den utan att använda pallbockar åtminstone. Bilar är instabilt när den lyfts på en sax domkraft och bör hanteras med yttersta försiktighet.

Köpa rätt storlek oljefilternyckel genom att antingen jämföra skiftnyckel med det nya filtret du får eller frågat på Biltema . Köp lämplig vikt olja för din bil, som kan finnas i din instruktionsbok eller genom att fråga på Biltema.
Komma igång

Låt motorn gå under ca 10 minuter att värma upp oljan och göra det lättare att rinna. Kör upp på ramperna och vända bilen av. Aktivera parkeringsbromsen. Släpp huvfäste.

Med huven öppen, skruva av oljelocket, som vanligtvis är tydligt markerade och sitter på motorblocket. Gå under fronten på bilen och placera oljan badkaret under avtappningspluggen, som typiskt ligger mot baksidan av oljetråget. Dessa pluggar påträffas ibland i olika ställen, kolla med din instruktionsbok för att kontrollera sin position

Fäst lämplig storlek socket och skiftnyckel och lossa tills kontakten lossnar och oljan rinner fritt i badkaret.. Vänta tills oljan är helt urladdat och sedan ta bort oljefiltret med filter skiftnyckel
byta de gamla delarna

Doppa fingret i den gamla oljan. - vara försiktig, eftersom det ibland är varmt - och kör det runt gängorna på det nya oljefiltret. Detta kommer att bidra till att skapa en tätning när filtret är på plats. Dra åt filtret på motorn med handen, eftersom det inte finns något behov av att det ska vara hårdare än du kan dra åt den utan hjälp av verktyg. Byt avtappningspluggen och dra åt med skiftnyckel.

Under huven, placera tratten i oljan hålet där oljan locket var och häll din nya olja i motorn. Kontrollera mätstickan för att kontrollera oljenivån. Ta bort tratten och byt olja mössa.

Kör motorn i 10 minuter och kolla under bilen efter tecken på läckage. Om det finns bevis för sådana läckor, kontrollera tätheten av filtret och pluggen.

Ordentligt återvinna din gamla motor olja, som ska placeras i en sluten behållare, genom att föra den till en återvinningscentral eller ditt område hushåll uppsamlingsplats för farligt avfall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132205.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.