Hur du ändrar från vanliga till syntetisk motorolja

Till skillnad från vanlig olja, är syntetisk olja konstgjorda. Syntetisk olja är mer stabil vid extremt höga och låga temperaturer och är ett överlägset smörjmedel, vilket förhindrar kallstarter. Fordon som använder syntetisk olja enligt uppgift kan gå mer än 5.000 miles innan det behöver ett nytt oljebyte, jämfört med vanlig olja som ska bytas var 3000 miles. Förändringen från vanliga till syntetisk olja är en enkel process, men man bör utvärdera huruvida bilen det passar för syntetisk olja. Saker du behöver
syntetisk olja
Visa fler instruktioner
1

bedöma om bilen kommer att anpassa sig väl till syntetisk olja. Gamla bilar med hög körsträcka är inte alltid bra kandidater och kan bränna syntetisk olja snabbt. Om bilen körs under svåra väderförhållanden med extrem värme eller kyla, då det är en bra kandidat för syntetisk olja. Om inte, då motorn kan dra nytta av regelbundna oljebyten varje 3000 miles. Konsultera en mekaniker för ett andra utlåtande om huruvida bilen kommer att anpassa sig väl till syntetisk olja.
2

Köp alla märken av syntetisk olja från en bilverkstäder butiken samt ett nytt filter och byta olja i exakt samma sätt som du normalt gör. Valvoline, Castrol och Mobil är alla pålitliga syntetisk olja varumärken. Det finns ingen skillnad är oljan föränderlig process, annat än att hälla syntetisk olja snarare än vanlig olja.
3

Kontrollera oljenivån minst en gång i veckan efter byte till syntet. Kontrollera oljenivån genom att dra ut oljestickan sitter under huven. Vissa bilar kan bränna syntetisk olja efter byte från vanlig olja, så det är viktigt att se till att oljan håller sig på rätt nivå.
4

Byt den syntetiska oljan regelbundet. Ett av de enklaste sätten att upprätthålla en motor är att regelbundet byta olja. Man kan vänta längre mellan syntetiska oljebyten eftersom det inte bryts ner så lätt, men vänta inte mer än 5.000 till 7.000 miles mellan oljebyten. Addera
.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132201.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.