Hur till Ändra Diesel Engine Oil

Med populariteten för dieselmotorer i bilar, lastbilar och annan utrustning, kommer det ofta tillfälle för bakgård mekaniker att byta olja i en dieselmotor - och tack och lov är detta inte särskilt svårt. Dessa motorer är i allt från liten gård traktorer till stora långtradare, men de flesta icke-professionella kommer att se dem i 3/4- och 1-tons lastbilar pickup. Den grundläggande proceduren för att byta olja är allmänt enhetlig, dock. Saker du behöver
Stor kapacitet dräneringskärlet Avtappningspropp wrenchOil filter wrenchEngine Oljefilter
Visa fler instruktioner
1

Placera en stor kastrull kapacitet drain under oljetråget rinna. Bara ett exempel på önskad storlek pan är Ford 7,3-liters dieselmotor, som har en kapacitet på 15 liter olja. Mycket stora lastbilar kan närma sig 50 liter.
2

Ta bort oljefiltret. Ford 6,0-och 6,4-liters motorer, och några andra, har toppmonterade oljefilter. Borttagning av filtret innan du tömmer pannan motorolja öppnar en ventil, vilket gör att högtrycks oljesystem reservtank rinna.
3

Avlägsna oljepluggen pan drain. Använd engångshandskar när du gör detta, som används dieselmotor olja fläckar huden och kan vara irriterande.
4

Byt avtappningspluggen när oljan är klar dränering. Undersök och byt ut packningen avtappningspluggen om några tecken på skador noteras.
5

Byt motorns oljefilter med en OEM-filter. Eftermarknaden filter finns tillgängliga men kan inte vara en exakt matchning för fysiska egenskaper eller filtrering ränta. Det brister här senare kan mycket dyrt i form av förkortad motorns livslängd. Innan du installerar filter, applicera en tunn film av ren olja på packningen.
6

Refill oljetråget med olja som uppfyller fabrikens specifikationer för din motor. Kolla din instruktionsbok för kapaciteten av din motor. Överfyll inte motorn.
7

Starta motorn och kontrollera tätheten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132199.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.