Hur byta olja på en Mercedes Diesel

Byta olja på en Mercedes diesel är annorlunda än oljebyte på en Mercedes gasmotor. Dieselolja är tjockare och mer tunga än olja som används för en gasmotor. Du bör byta olja varje 3000 miles om du använder standard olja eller syntetisk olja. Saker du behöver
oljetråget
dieselolja
bränslefilter
hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Tappa av oljan från Mercedes . Om du gör det här hemma, måste du ta ett oljetråg och ligga under bilen. Om du har tillgång till en bil affär, kan du ställa bilen på en lyft och använda en stand up olja pan.To tappa ur oljan, använd en hylsnyckel för att ta bort skruven på sidan av oljetanken. Oljan kommer att rinna ut vid ett högt tryck vid första så lägger din panna till höger om oljetanken för att fånga strömmen av olja. Oljan kommer att ta ungefär fem minuter att tömmas.
2

Använd en hylsnyckel för att sätta bulten tillbaka på oljetanken under bilen. Om du använder en bil hiss, kan du sänka bilen nu. Arbetet under bilen är klar.
3

Öppna huven och ta bort locket som täcker bränslefiltret. Det finns en bult på varje sida av locket. Använd en hylsnyckel för att ta bort skruvarna. Bränslefiltret är placerad till vänster om vindrutan spolarvätska.
4

Ta bort det gamla bränslefiltret och ställ den åt sidan för återvinning. Sätt i en ny
5

bränslefiltret. Du kommer att behöva referera till din Mercedes bruksanvisning för att ta reda på vilken typ av bränsle filtrera din diesel kräver. Du kan köpa filtret på en Biltema eller på Internet. Bara släppa bränslefiltret i hålet.
6

Sätt tillbaka locket över bränslefiltret och skruva åt skruvarna på ordentligt med en hylsnyckel.
7

Skruva bort locket på oljetanken och sätta en tratt över hålet till tanken.
8

Häll oljan i tratten. Referens din Mercedes bruksanvisning för att ta reda vilken typ av olja och hur mycket olja era diesel behov. Du kan använda vanlig olja eller syntetisk. Om du har en nyare diesel är det bra att använda syntetiska, men äldre dieslar inte anpassa sig till syntetisk olja väl. Häll inte i mer än det begärda beloppet.
9

Skruva den övre ryggen på oljetanken och kolla under bilen för att se till att ingen olja läcker ut ur tanken.

10

Sätt bilen på och titta på mätaren oljetrycket. Mätaren ska gå upp till ca 2 inom 1 minut. Om oljetrycket inte ökar, olje locket eller bulten på undersidan är inte hårt nog.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132186.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.