Hur att välja vilken grad av motorolja att använda

Välja rätt motorolja är en svår och förvirrande process. Med alla de konstiga motoroljor konkurrerande och deras förvirrande etiketter, måste du veta hur du snabbt får rätt motorolja utan att behöva läsa igenom hela etiketten för detaljer som är dolda i förkortningar och koder. Instruktioner
1

Kontrollera bilens manual för original rekommendationer Equipment Manufacturer och krav som är specifika för din bil.
2

Titta på förseglingen på oljebehållaren som ser ut som två cirklar . Kontrollera att cirkeln har "API" på det som står för "American Petroleum Institute." Detta innebär att oljan har standardiserats till API standarder för certifiering, vilket är sant för de flesta brands.Right efter "API" på etiketten är två bokstäver som börjar med antingen ett C eller S. C är för olja gjorda för dieselmotorer och S innebär att motorn är gjord för bensinmotorer. Det andra brevet är en bokstav i alfabetet. Om brevet är senare i alfabetet, är klass högre och fungerar i alla motorer som anges för denna klass eller lägre (se manualen).
3

Select olja med rätt viskositet beroende på de temperaturer som som motorn måste kunna motstå under drift. Titta efter det här numret i mitten av den inre cirkeln nedanför API och två alfabet bokstäver. Det första numret, tillsammans med ett "W" är mätning av viskositet (tjocklek eller olja vikt) för oljan vid uppstart /kyla. Den andra siffran är viskositeten vid högre temperatur när motorn är igång (den vanliga varma temperaturen). För att hitta den operativa temperaturområde, beror det på hur din motor (med dess specifika inre smörjning behov) interagerar med motorolja med dessa egenskaper.
4

Jämför oljans rating finns i centrum av förseglingen på flaskan för att hitta de kända driftområdena som du önskar. Enligt diagrammet på webbplatsen CarBibles.com, följaen siffror är endast en grov vägledning. Använd 5W-20 eller 5W-30 (kallare klimat) i temperaturer under negativa 30 grader Celsius (väder temperatur) till negativ 10 grader. Använd 10W-40 och 10W-30 i temperaturer -20 till 25 plusgrader. Använd 15W-40 och 15W-50 i intervall från -15 grader till 30 plusgrader. Använd 20W-40 (tempererade klimat) och 20W-50 (varmare klimat) i intervall från -10 grader till 30 plusgrader (en mindre yta).
5

Använd en hög körsträcka olja för att hjälpa expandera och täta läckor om du märker att det kan vara ett problem i äldre bilar eller bilar med 75.000-miles eller mer. Om du inte har några läckor från sälar eller inte märker några problem i din bil, vissa experter rekommenderar att undvika denna tillsats, men de nyare motoroljor kan ge din motor inte att pågå så länge eftersom de är alltför raffinerad och kan saknas komponenter att din motor var avsedd att ha.
6

Syntet och naturliga oljor är ett val mellan högt modifierad /raffinerade oljor och mindre modifierade /raffinerade oljor. De naturliga oljor är bättre för äldre bilar som är lång körsträcka i vissa situationer, men de syntetiska oljorna gör färre saker, men göra dem bättre. Vanligtvis kommer syntet minska mängden slam och bör användas i nyare bilar.
7

Andra tillsatser bör generellt undvikas, eftersom de i allmänhet ändra egenskaperna för oljan. För mer information, se avsnittet Resurser.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132184.html

Previous:
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.