Vad är det rekommenderade Oljebytesintervall?

Olja förändringar är avgörande för att bevara hälsan och funktionaliteten av fordonets motor. Täta oljebyten öka motorns smörjning och minska friktionen i motorn och slitage, som alla bidrar till en mer långvarig motor. Rekommenderade oljebytesintervaller varierar, men alla bil-experter och /eller mekanik är överens om nödvändigheten av pågående, täta oljebyten. Factory rekommenderas ett intervall på Oljebyte

flesta biltillverkare, särskilt tillverkare av nyare bilar och lastbilar, rekommenderar byte fordon olja var 6 månader eller 6000 miles, vilket som kommer först. Denna oljebytesintervallen ses av många bil experter som alltför sällan. Som rekommenderas av
Traditionell Oljebytesintervall rekommendation

standard, långvariga Oljebytesintervall flesta ledande fordonsindustrin underhåll organisationer och mekanik är varje 3 månader eller 3000 miles, vilket som kommer först. Denna speciella oljebytesintervall har rekommenderats i många decennier, och är fortfarande i stor utsträckning följs idag.
Täta oljebyten jämställas med längre livslängd

Även flesta biltillverkare rekommenderar byte motorolja var 6 månader eller 6000 miles, mest bil-experter och mekanik fortfarande rekommenderar oljebyten var 3 månader eller 3000 miles. Logiken bakom denna rekommendation är att mer frekventa oljebyten motsvara en längre livslängd för motorn.

Fordon som drivs hårt eller för
körförhållanden och intervallet för oljebyte tunga ändamål såsom släp, terrängkörning, eller höga hastigheter kräver tätare oljebytesintervall. Hård körning ger mer slitage och påfrestningar på ett fordons motor, producera mer slitagepartiklar som kräver mer frekventa oljebyten.
Täta oljebyten säkerställa korrekt Motorsmörjning

Frekvent olja förändringar, var 3 månader eller 3000 miles, se till att ett fordons motor har en konstant tillförsel av frisk, ren olja för att smörja sig. Motordrift producerar höga nivåer av värme och friktion, vilka båda leder till överdriven motorslitage. Täta oljebyten öka motorns smörjning som reducerar både motorns värme och friktion, vilket leder till en längre livslängd för motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/oil-changes/132183.html

Previous: No
Next:

olja Förändringar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.