Hur du hittar den PCV ventil på en 1997 Ford Ranger 4.0L

Den positiva vevhusventilation ventil för 1997 Ford Ranger är en enkel anordning, avsedd att mätaren och avleda oanvända kolväte gaser från motorns vevhus. De outnyttjade gaser, även känd som "blow-by," inte bara kommer att skada miljön om inte återcirkuleras genom förbränningskammaren, men kommer också att förorena motoroljan mycket snabbt om rätt att stanna kvar inne i motorn. Så småningom kommer oljeslammet begränsa PCV-ventilen, vilket kan leda till smutsigare olja mellan schemalagda förändringar, högre bränsleförbrukning och en möjlig negativ inverkan på motorns prestanda. Saker du behöver
Byte PCV ventil
PCV slang
nåltång
PCV ventil genomföring
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven . Koppla gummislangen ansluten till PCV-ventilen på förarsidan av motorrummet. Den PCV-ventilen är monterad på toppen av ventilkåpan, i närheten av brandväggen. Koppla den andra änden av PCV-ventilen slangen från insugningsröret, ta sedan bort slangen från motorrummet för en visuell inspektion. Om slangen är oljeindränkta och extremt mjukt, kollapsat eller sprucken.
2

bort PCV ventilen från ventilkåpan genom att dra den rakt upp. Inspektera PCV genomföring - presspassad till ventilkåpan - för sprickor och försämring. Om genomföringen är i dålig form, använd en tång nål näsa för att ta bort den, tryck-montera en ersättare till ventilkåpan.
3

Infoga och säte den nya PCV ventilen . Anslut den nya eller återanvändbara slang till PCV-ventilen och anslut sedan den andra änden av PCV slangen till insuget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132180.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.