Hur Lufta Cylinder Clutch Slave på en 1996 Ford F-350 Truck

I 1953 gjorde Ford F-350 sin debut tillsammans med sina bröder, F-100 och F-250. Att vara storebror i gruppen, kan F-350 utstå en hel del övergrepp, men det ligger fortfarande inom de mekaniska begränsningar av något fordon. En av dessa begränsningar är att luften i hydraulsystemet gör att systemet inte fungerar, vilket inkluderar F-350: s kopplingssystem. Skulle du få luft i 1996 F-350: s slavcylinder, eller du byter slavcylindern med en ny, måste du lufta slavcylindern innan kopplingen korrekt fungerar. Saker du behöver
Fresh DOT 3 bromsvätska
Ordet jack
Jack står
dräneringskärlet
Blocknyckelsats
Inch-pound momentnyckel
Crow-fot fäste

Visa fler instruktioner
1

Fyll cylindern koppling master, som är placerad på passagerarsidan av bromshuvudcylindern, till sin "Max" linje med färsk DOT 3 bromsvätska.
2

Lyft den främre delen av F-350 med en domkraft och skjut jack står i dess rambalkar. Sänk bilen på pallbockar. Addera 3

krypa under mitten av lastbilen tills du har en tydlig titt på förarsidan av överföringen. Hitta slavcylindern avluftningsventilen - 1/4-tums metall ventilen - på förarsidan av överföringen bell-bostäder. Ställ en åderlåtning pan under avluftningsventilen.
4

Instruera en assistent för att snabbt trycka på och släppa upp bromspedalen mellan fem och tio gånger. Vänta i tre minuter, sedan upprepa detta steg tre gånger, med tre minuters väntetid mellan varje repetition.
5

Lossa luftningsskruven ett helt varv med en kombination skiftnyckel och observera när vätska börjar rinna från slutet av ventilen.
6

Instruera din assistent att trycka på och hålla kopplingspedalen när du långsamt dra åt avluftningsventil till mellan 27 och 44 tum-pounds, med en tum-pound momentnyckel och crow-fot fäste.
7

Höj lastbilen utanför pallbockar och ta läktarna. Sänk bilen till marken. Testa engagemang, tillbakadragandet och totala driften av kopplingen. Om kopplingen fortfarande inte fungerar som förväntat, upprepa blödande proceduren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132159.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.