Hur man kan stoppa spolarvätska från Frysning

Som vintern sätter in, temperaturen sjunka till under fryspunkten för vatten och, som alla vet, när vattnet fryser blir det en solid. Nästan alla förare vet vikten av att tillsätta frostskyddsmedel till kylsystemet för att stoppa det frysa, men om spolarvätska fryser, kan resultaten vara lika farligt. En tydlig bild genom vindrutan är nödvändig för säker körning och kräver spolarvätska för att förbli flytande även när utomhustemperaturen är under fryspunkten. Saker du behöver
mätkannan
Metylalkohol
Stor förslutningsbar behållare
Vatten
Visa fler instruktioner
1

Leta reservoaren spolarvätska på fordonet. Detta är ofta belägna under huven eller i bagageutrymmet. Om du inte vet var det är, samråda förarens handbok för din bil, eller be en erfaren mekaniker för att visa dig.
2

Drain det befintliga innehållet från behållaren genom att antingen aktivera brickorna tills behållaren körs torr eller genom att skruva ur avtappningspluggen i botten av behållaren och låta vattnet rinna ut naturligt. Addera 3

fastställa mängden en stor behållare som rymmer vätskor och har ett lufttätt lock. Till exempel kan en tom gas bör ha sin kapacitet stämplat på sidan, och en stor plastflaska har ofta den volym som anges på etiketten.
4

Bestäm volymen av metylalkohol att lägga till vatten för att bilda spolarvätska som inte kommer att frysa. Om den lägsta förväntade temperaturen är varmare än minus15 grader Fahrenheit, då 35 procent av vätskan måste vara ren metylalkohol. Om den lägsta temperaturen är över minus 40 grader, måste 46 procent av vätskan vara alkohol, och om temperaturen kan sjunka till minus 65 grader, måste 56 procent av vätskan vara alkohol.
5

Multiplicera volymen av behållaren genom den erforderliga alkoholen procentsats för att bestämma volymen av alkohol krävs. Till exempel, vid användning av en två-liters behållare och producera torkare vätska som förblir flytande ned till minus 40 grader använder 0,92 liter alkohol, såsom 2 x 0,46 = 0,92. Likaså, om du använder en metrisk behållare, såsom en en-liters flaska, använd 1 x 0,46 eller 0,46 liter alkohol.
6

Lägg volymen alkohol, beräknas i steg 5, till förrådscontainer, sedan ladda det med färskt vatten. Förslut behållaren och skaka den försiktigt för att blanda de två vätskorna.
7

Fyll spolarvätska reservoar från förrådscontainer, som krävs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132153.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.