Typisk underhåll på en 1997 Honda CRV

Den 1997 Honda CR-V var en kompakt sport utility vehicle och en av de första crossover fordon som kombinerade en lastbil-liknande robust utseende med attraktionen av en personbil. Honda debuterade CR-V i 1995 och 1997 års modell var en del av den första generationen under 2001. CR-V var i produktion åtminstone till och med 2012. Standard underhåll kräver inspektion eller utbyte vanligtvis vid 7.500 - och 15.000-mil intervall. Bakgrund

1997 fyrhjulsdrivna Honda CR-V var en av de första mini SUV för att träffa den nordamerikanska marknaden i mitten av 1990-talet. Honda placerade CR-V på en Civic-plattform och används många av Civic komponenter. Under kroppen, gav Honda det en all-wheel dubbla triangellänkar upphängningssystem, en fyra-växlad automatlåda och en sprallig 126-hästkrafter 2,0-liters fyrcylindrig motor. Den 1997 CR-V var en pendlare bil som klarat sig bra i vått väder, men det var inte riktigt byggd för att träffa de spår för terrängförhållanden.
Regelbundna kontroller

Honda rekommenderar att CR-V ägare utför en rad vanliga kontroller varje gång de fyller bränsletanken. Motorns kylvätska nivå kräver inspektion, vilket innefattar att granska reservtank i motorrummet. En annan frekvent kontroll på bensinstationen inkluderar inspektion av vindrutan bricka nivån på hydrauloljan. Mindre ofta, men minst en gång i månaden, automatisk transmissionsolja och bromsvätska efterfrågan en titt, däcktrycket, strålkastare, parkeringsljus, blinkers, bromsljus, bakre baklyktor och registreringsskylt lampa kräver också en visuell kontroll <. br> Addera normala Underhåll

Honda rekommenderar regelbundet underhåll av CR-V ungefär var 15.000 miles eller en gång per år, vilket som kommer först, under normala körförhållanden. Kräver dock motoroljan förändras varje 7500 miles, medan ägaren bör ersätta motorns oljefilter var 15.000 miles oavsett frekvens av oljebyte. Normala körförhållanden uppträder vanligen i områden med milda klimat - vintrar som inte är extremt kallt och somrar som inte är alltför varmt. Vid varje 7500 miles, bör ägaren rotera också däcken. De främre och bakre bromsarna, parkeringsbromsen och alla broms och bränsle slangar kräver också kontroll var 15.000 miles. Vid 30.000 mil märke, bör luftrenaren bytas. Drivremmen behöver också inspektion eller justering. Bromsvätska byte bör ske vart tredje år.
Svåra förhållanden Underhåll

Svåra körförhållanden kräver en annan underhållsplan. Svåra förhållanden innefattar köra CR-V är mindre än fem miles per resa, reser i stop-and-go-trafik, använder fordonet för släp eller körning i täta köldgrader eller i mycket varmt väder. Andra svåra förhållanden inkluderar reser på dammiga, leriga eller avisas vägbanor. Dessa förhållanden kräver olja och oljefilter ändras varje 3750 miles eller var sjätte månad, vilket som kommer först. Luftrenaren måste också bytas var 15.000 miles. Även broms, bränsle och kylmedel slangar kräver inspektion var 7500 miles. Alla lås, dörrlås och gångjärn behöver smörjas var 7500 miles.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132151.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.