Kan en Lean /Rich Kod vara ett resultat av en dålig Spark Plug eller Ignition Wire?

Automotive felkoder diagnostiseras sedan visas med hjälp av en on-board diagnostikverktyg, en vanligtvis handdator avses i bransch-tala som en skanner. Skannern är inte en del av fordonet, utan den tolkar information från komponenter som är. Särskilda koder direkta tekniker till problem med bränsle-luftblandningen, när motorn är igång antingen för magert eller över-rika. On-Board Diagnostic Tools

scanner, och de system den analyserar utvecklades först på 1970-talet genom tillämpning av Clean Air Act, som krävde strängare övervakning och kontroll av utsläpp från fordon. Den inbyggda programvaran läses av skannern är avsedd att fånga eventuella avvikelser från optimal utsläpp prestanda så snart det händer. När ett problem är märkt en on-dash lampan felindikator, ofta "service Engine nu" eller "Check Engine" lyser.

Vid tidpunkten för offentliggörandet, två generationer av OBD programvara och diagnostiska verktyg har varit i produktion:. tillverkare används OBD-I till 1996 och OBD-II blev den federalt uppdrag standarden under 1996, som ett nytt tillägg till Clean Air Act
felkoder

När en skanner är ansluten till ett fordon visar en lampa felindikator, kommunicerar den med ombord programvara och visar en felkod, en DTC. DTC ger teknikern ett paraply diagnos, så att han kan utföra Pinpoint komponenttestning att avgöra exakt vad problemet är. Frågan kan sedan lösas med en minimal serie tidskrävande - och därför kostsamt - provningar av komponenter som inte är fel. De servicemanualer för enskilda fordon ska alltid användas för att bekräfta diagnoser, men DTC P0171 och P0174 typiskt indikerar att en motor är igång för magert, medan DTC P0175 oftast indikerar en över-rik bränsleblandning.

Orsaker till Lean och Rich Operation

Ett antal faktorer kan orsaka en mager eller rik motordrift. På bränsle-leveransen sidan, dessa inkluderar lågt bränsletryck som en följd av en bränslepump som arbetar vid mindre än optimal, eller ett igensatt filter eller bränsleledning, eller igensatta spridare eller en gummerad förgasare. Ett problem med tillräcklig förbränningsluft dras in kan också resultera i mager drift, som kunde en felaktig massa luftflöde sensor. På avgassidan kan problemet vara en perforerad eller hoppressade avgasrör. Avgasåterföringsventil problem kan också vara skyldiga, så kan ett problem med vakuumrör eller timing. Dåliga tändstift och kablar är sällan, om någonsin, bakom en rik eller mager felkod.
Plug och felkoder Wire

Problem med tändstift och hög spänning leads - trådarna som levererar ström till dem - oftare avslöjas av DTC P0300, slumpmässiga cylindern misständningar, och P0301 till P0308, som i numerisk sekvens alert teknikern att regelbundna misständningar på en cylinder. Till exempel skulle DTC P0304 indikera att cylindernummer 4 inte skjuter eller feltändning. Problemet kan också vara på spolen, fördelarlocket, med rotorn eller i bränsleinsprutaren skenan. Allvarligare problem kan innebära cylinderkompression.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132140.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.