Skillnader mellan kod Läsare & Skannrar Auto

Tekniken spelar en viktig roll insidan, utsidan och runt bilen. När det gäller att diagnostisera problem, det som en gång krävs mer än bara några få steg och en tjock bok av diagnostiska koder nu kräver datorvana och förmåga att generera ett datoriserat rapport. Kodläsare och skannrar auto - både vanliga diagnosverktyg som behövs för 1996 och nyare fordon - gör att bestämma källan till bil problem enklare och mer exakt. Om du är obekant eller endast något bekant med dessa verktyg, att förstå hur de skiljer sig kan göra att prata med din mekaniker enklare och mer produktivt. Den Fakta
p Det hela börjar när "check engine" lampan på instrumentpanelen blinkar eller lyser upp och sedan lyser. Även om du kanske tycker att det är lätt att ignorera, tar bilen omedelbart, bakom kulisserna-åtgärder för att identifiera och registrera källan till problemet inom sin dators minne. Hämta denna information kräver antingen en kodläsare eller auto scanner. Förstå dock att medan kodläsare och skannrar auto båda har potential att hämta en eller flera felkoder från datorns minne, vad som gör dessa verktyg skiljer är de ytterligare och allomfattande information om auto skannrar kan ge.

kodläsare Grunderna

kodläsare finns i två grundtyper: Omborddiagnos I och On-Board Diagnostics II - även kallad OBD 1 och 2. OBD1 läsare kan bara dra koder från inhemska fordon som tillverkas mellan 1981 och 1995, medan OBD2 läsare fokusera på inhemska, asiatiska och europeiska personbilar och lätta lastbilar som tillverkas i eller efter 1996. Även lämplig läsare för din bil kan dra mest generiska och tillverkare specifika felkoder, har varje begränsningar som gör hitta problemet inte alltid möjligt. Beroende på modell, kan en kodläsare visar bara felkoden eller innehålla en beskrivning av problemet tillsammans med koden.
Auto Scanner Capabilities

En automatisk scanner har alla funktionerna i både OBD1 och OBD2 kodläsare i en enhet samt ytterligare funktioner programvara som gör att hitta ett specifikt problem lättare. Om en kodläsare kan ge dig en generisk felkod som P0038 - en indikation på ett problem med din värmare styrkrets - det är upp till dig eller din mekaniker att avgöra vilken av de fem möjliga orsaker är källan till problemet. Däremot kommer en automatisk scanner inte bara visa felkoder, utan även kommer att innehålla funktioner som exempelvis flödesscheman som tar en kod direkt till sin källa.
Andra skillnader
< p> De olika funktionerna i kodläsare och skannrar auto skapa andra, mer uppenbara skillnaden till dig. Priset är en stor skillnad, som är inlärningskurvan krävs för att driva en automatisk skanner jämfört med en kodläsare. Även om den initiala köpeskillingen av en kodläsare beroende på modell, Automotive Verktyg Specialty rapporterar att, per dagen för detta offentliggörande, är ett genomsnittspris för en kodläsare mellan $ 35 och $ 250, medan en automatisk scanner genomsnitt mellan $ 1.500 och $ 6000 . Dessutom ökar en tyngre beroende tekniken den tid det tar att lära sig att använda en automatisk scanner.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132129.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.