Hur fixar du det PCV på en 1990 Ford F150?

Ford använder en positiv ventil vevhusventilation på 1990 F-150 seriens lastbilar. Den PCV-systemet rutter vevhustryck, bestående av genomblåsning gaser och delvis oförbrända kolväten, in i motorns luftintag för att förhindra dem från att komma ut i atmosfären. Över tiden, PCV-ventilen träskor och slutar fungera korrekt. Kontrollera regelbundet och reparera PCV-systemet för att upprätthålla utsläppsnormer och förhindra övertryck i vevhuset, vilket kan skada eller blåsa ut tätningar och packningar i motorn. Saker du behöver
butik trasa
New PCV ventil
Ny plast PCV armbågen
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera PCV ventilen nära den bakre delen av den vänstra ventilkåpan, i oljan tanklocket eller på baksidan av ventilkåpan, beroende på vilken motor som sitter i din F-150. Torka bort smuts eller skräp från PCV-ventilen och omgivande område för att förhindra att främmande föremål tränger in i motorn genom PCV ventilen öppnas. Dra PCV ventilen ur gummigenomföringen och dra bort ventilationsslangen.
2

Inspektera genomföringen för skador och byt ut den vid behov. Kontrollera slangen för blockering eller sprickbildning och byt ut vid behov.
3

Installera ny plast armbågen på nya PCV ventil. Iaktta försiktighet för att undvika skador på ny plast armbågen under installationen.
4

Installera den nya PCV ventilen på ventilationsslangen. Skjut den nya PCV ventilen i gummigenomföringen i ventilkåpan.
5

unsnap klippen på luftrenaren rutan och lyft upp. Ta bort luftfiltret. Inspektera luftfiltret för överdriven smuts eller igensättning och byt ut vid behov.
6

Leta andningsfiltret i den nedre delen av luftrenaren rutan. Lyft upp på andningsfiltret stoppbygeln på utsidan av luftrenarens rutan för att ta bort den från filtret. Dra andningsfiltret slangen från filtret och lyft upp på filtret för att befria det från luften renare rutan. Inspektera andningsfiltret för överdriven smuts eller olja. Byt ut vid behov. Inspektera andningsfiltret slangen för igensättning om luftventilen är förorenad av olja.
7

Snap andningsfiltret på plats i luftrenaren rutan. Installera andningsfiltret klippet och andningsfiltret slang.
8

Montera luftfiltret i luften renare rutan. Se till att gummikant av filtret är engagerad i spåret runt rutan. Installera Air Top renare box och knäppa klipp på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132127.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.