Hur man använder en Voltage Meter på en bil:? Vilken inställning

En modern bil är starkt beroende av el, för allt från att starta motorn driver luftkonditionering och radio. När saker går fel, är en voltmeter ett värdefullt diagnostiskt verktyg, så att du kan spåra flödet av ström från batteriet, genom ledningar och säkringar till varje av de elektriska komponenterna i bilen. Säker och effektiv användning av voltmetern kräver mätaren att vara rätt inställd, det är en uppgift som kräver ingen tidigare elteknisk utbildning. Instruktioner
1

Leta bilbatteriet. Det är oftast, men inte alltid, finns inom motorrummet. Till exempel, är batteriet i en Renault Clio placerad under huven och en VW husbil batteriet finns på baksidan, med bakmonterad motor.
2

Undersök batteriet hölje för detaljer om spänningen. Detta kan vara stämplat på toppen eller sidan av fallet. Om spänningen inte är uppenbar, räkna antalet ventiler, eller tanklock, på batteriet. Multiplicera antalet ventiler med två, den nominella spänningen av en enda cell i ett bly-syra-batteri, för att bestämma spänningen på batteriet. Till exempel har ett batteri med sex ventiler en nominell spänning på 12 volt - 6 multiplicerat med 2 är lika med 12. De flesta moderna bilar använder en 12-volts batteri.
3

Ställ voltmetern för att mäta likspänning. DC står för "likström" och får anges på mätaren antingen med bokstäverna "DC" eller genom en fast horisontell linje över tre streck.
4

Välj ett spänningsområde större än spänningen på batteriet. Till exempel, om voltmetern erbjuder 1, 10, 20 och 50-volts intervall, väljer 20 volt för ett 12-volts batteri, och minst 10 volt för en 6-volts batteri.
5

Anslut den röda mätaren sonden till den positiva sidan av det objekt som skall testas och den svarta proben till den negativa sidan. Läs spänningen mellan sonderna genom att observera mätarens display.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132124.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.