Hur man mäter RPM på Dieselmotorer

Ställa motorns tomgång för hög förbrukar bränsle i onödan och genererar oönskade utsläpp, låta den gå på tomgång för långsamt risker Motorstopp Om luftkonditioneringen eller några andra oväntade nedskärningar last i. Förlitar sig på trial and error att få det rätt är tidskrävande och kan ge felaktiga resultat. Spark-mätningar är inte möjligt för dieselmotorer, men med hjälp av en handhållen varvräknare för att mäta motorns varvtal i rpm är korrekt och relativt okomplicerad. Saker du behöver
Duk
Avfettaren
Kontakt varvräknare med rpm adaptrar
Laser varvräknare med reflexband
Visa fler instruktioner
Kontakta Varvräknare
1

Ställ fordonet så att du har tydliga tillgång till näsan, eller framsidan, av vevaxeln. Om detta inte är möjligt, hoppa över resten av detta avsnitt. Välj "Park" eller "Neutral" och aktivera fordonets parkeringsbroms. Rengör vevaxeln näsan genom att använda ett avfettningsmedel, noga med att inte få avfettningsmedel på eventuella angränsande remskivor eller drivremmar.
2

Montera lämplig rpm adaptern på en kontakt varvräknare i enlighet med tillverkarens anvisningar. Om en vevaxel remskiva är monterad, välj en trattformad adapter som ingriper med huvudet på bulten. Annars väljer en konformad adapter som ingriper med det gängade hålet i änden av vevaxeln. Addera 3

Starta motorn. Slå på varvräknare och ställ in den för att mäta varvtal i enlighet med tillverkarens anvisningar. Tryck adaptern ordentligt mot vevaxelns ände, att hålla skaftet på adaptern i linje med vevaxeln och centrala på nosen. Se till att du håller dig borta från alla andra rörliga delar. När displayen stabiliserar, notera axeln i rpm.
4

Avlägsna varvräknare och anteckna resultatet. Stäng av motorn. Upprepa proceduren om det behövs efter att du har gjort några justeringar. Addera Laser Varvräknare
5

Ställ fordonet så att du har fri sikt av vevaxeln näsan eller vevaxelns remskiva. Välj "Park" eller "Neutral" och aktivera fordonets parkeringsbroms. Rengör vevaxeln näsan genom att använda ett avfettningsmedel, noga med att inte få avfettningsmedel på eventuella angränsande remskivor eller drivremmar. Om du inte kan se näsan klart, rent ett litet område på den synliga ytan på trumman.
6

Skär en liten bit reflexband som är lämplig för användning med en laser varvräknare. Vanligtvis kommer detta band levereras med varvräknare. Se tillverkarens instruktioner för att bekräfta storleken på tejpbit. Applicera tejpen på sidan av axeln eller på framsidan av skivan enligt anvisningarna i instruktionerna.
7

Starta motorn. Slå på varvräknare och ställ in den för att mäta varvtal i enlighet med tillverkarens anvisningar. Rikta laserstrålen mot den reflexband, håll varvräknaren stadigt och vänta tills displayen indikerar att den är redo att göra en mätning. Se till att du håller dig borta från alla rörliga delar. När displayen stabiliserar, notera axeln i rpm.
8

Avlägsna varvräknare och anteckna resultatet. Stäng av motorn och ta ur reflexband. Upprepa proceduren om det behövs efter att du har gjort några justeringar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132122.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.