Tips för att starta din bil på morgonen efter en kall natt

Om temperaturen sjunker under fryspunkten mitt i natten, kanske du har vissa svårigheter att få bilen igång på morgonen. Om du bor i en del av landet där dessa kalla nätter är vanligt, måste du vara beredd på detta problem. Proaktiv förberedelser ser till att din bil kommer att starta efter en kall natt. Block Heater
p Om du har en motorvärmare installerad i bilen, koppla in den är det bästa du kan göra för att hjälpa den att starta efter en kall natt. Den motorvärmare värmer upp kylvätskan i bilen och hjälper till att hålla alla vätskor flytande och mobil i motorn. Blocket i sig kommer att vara bättre smorda och varmare när du går att skjuta upp bilen. Om du vet att det kommer att bli kallt på natten innan, koppla in din värmare i. Om du är överraskad av en kall morgon, även ansluta din bil i 30 till 60 minuter hjälper Värm upp motorn.

Batteri

När du startar bilen efter en kall natt, vara noga med att inte döda batteriet. Tricket är att inte hålla motorn välter för länge. Vrid nyckeln till "start"-läge. Låt inte motorn försöker att skjuta mer än 5 till 10 sekunder. Om det inte startar, bara lämna bilen av för en minut eller så och sedan försöka igen. Lyssna noga till startmotorn buller. Om den försvagas, du dödar ditt batteri. När det händer, kan du behöva öka bilen för att få det igång.
Spara ström

Eftersom du inte har batteriet att avvara när starta din bil på vintern, måste du göra det mesta av den kraft du behöver. Innan du trycker på knappen Stäng av allt i bilen. Se till att radion är av. Ljuset, GPS, värmare och andra tillbehör i din bil som kan ta makten bör också alla stängas av. Om din bil har en förgasarmotorer
Gas

, vara mycket försiktig med gasen på en kallstart. Ge bilen lite mer gas än vad du gör när du normalt starta motorn, men överdriv inte. Om du börjar att lukta gas, finns det en chans att du har översvämmade motorn. Om du har en ny bil, inte ger den gas för att försöka hjälpa den att starta på en kall morgon. Insprutningssystemet ger motorn rätt mängd bränsle baserat på temperaturen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132119.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.