Varför ta bort locket Huvudcylinder När du gör en broms jobb?

I vissa fall kan de motioner eller metoder som uppvisas av en bilmekaniker verkar mystiskt, eller åtminstone ogillas. Resonemanget bakom någon särskild praxis kan tillfälligt undkomma teknikerna själva, så långvariga rutiner blir oifrågasatta vanor. Tillämpning av vissa förfaranden och försiktighetsåtgärder ofta blir automatisk och universell till en upptagen mekaniker, alltför spänt fokuserad på uppgifter att ägna mycket på motivation. Bortsett från bromsvätskebehållare inspektioner, goda skäl för att ta bort huvudcylindern täcka under en broms jobb. Fluid Rörelser

Bromsskivor anbringa tryck med hjälp av en kolv eller kolvar, införlivas i en tjocklek. Bromspedal kraften överförs hydrauliskt till kolven och slutligen till dynan. Bromsok kolvarna inte dras inte helt när bromspedalen gör, och som kuddar slitage, kolvarna kompenserar för uteblivna friktionsmaterial genom att stanna "ut" ytterligare. Bromsvätska upptar utrymd området kolvborrningen, vilket är anledningen till låga vätskenivåer i huvudcylindern kan tyda på slitna skivbromsklossar.
Säkerhetskopiera

bromsok kolv måste tryckas tillbaka i hålet för att rymma nya, tjockare bromsbelägg. Fluiden bakom kolven tvingas tillbaka till huvudcylindern reservoaren. Locket avlägsnas i förväg för att tillåta obegränsad vätska resor. Kolven är lättare komprimeras då fluiden lätt återgår till det öppna reservoaren. Fluid sattes till reservoaren för att upprätthålla nivån mellan broms jobben nu blir överflödig. En kunniga tekniker kommer att upptäcka detta tillstånd i förväg, och ta bort lite vätska för att förhindra spill.
Backa

Underlåtenhet att ta bort behållaren locket kan orsaka luft fickor mellan vätskan och locket för att bli komprimerad. Bromsok kolvarna motstå ansträngningar för att driva tillbaka dem i sina hål, och utbrott kan inträffa om locket avlägsnas under dessa förhållanden. Bromsvätskebehållare ruiner målgång av målade eller plastytor på kontakt. Det är också kommentarsfunktionen på hud och ögonglober och orsaka allvarlig irritation till det drabbade området. Dock kan vissa broms jobb utföras med ingen oro för sådana frågor.
Stödplatta

Trumbroms drivs hydrauliskt också, men kolvarna som gäller kraft till skorna är inte avsedda för att kompensera för förlorade friktionsmaterial. Kolvarna reser över en cylinder i reaktion på bromspedalen ingång, som skivbromsar. Men när pedalen släpps kolvarna tillbaka. Tunga returfjädrar knutna till skor och stödplatta drar skorna igen, tvingar kolven resor. Tillbakadragningen tvingar fluid att återvända till huvudcylindern och vätskenivåer förblir oförändrade. Inspektioner av vätskenivån och kvalitet kräver Demontering, precis samma.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132112.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.