Hur man tvättar en radiator under ett Stoppad motor Surge

Flushing en radiator är en ganska enkel process som innebär avtappningen från kylaren, sedan påfyllning och avtappning det några gånger tills kylaren är rengjord. Mycket av processen utförs när bilen är avstängd, men i mellan tömningar och när vatten hälls rakt genom kylaren vid slutet av processen, är att bilen körs på tomgång. Om din motor ökningar medan stoppad men bilen ändå fortsätter att köras, kan du tvätta kylaren innan svallande är fast. Mest motorn överspänningar orsakas av problem bränslesystem såsom blockeringar. Saker du behöver
Bucket
Gummihandskar
sifonröret
Kylvätska
Destillerat vatten
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Placera en hink eller kastrull under kylaren dräneringshål. Använd gummihandskar när du arbetar runt kylmediet eftersom det är dåligt för huden. Ta bort locket och låt kylvätska rinna i pannan. Släng den gamla kylvätskan omedelbart. Använd en hävert för att få alla de gamla kylvätska från reservoaren.
2

Byt bort locket och fyll kylaren med vatten. Sätt tillbaka locket på toppen av kylaren och kör bilen tills kylfläkten startar. Låt bilen kör ett par minuter med fläkten på. Stäng av bilen och vänta på motorn svalna. Töm ut vattnet ur kylaren och kassera den. Upprepa processen med en flush kit om du har köpt en. Annars hoppa till nästa steg.
3

Fyll kylaren med destillerat vatten. Sätt tillbaka locket på toppen av kylaren och vända bilen på. Medan motorn är igång, ta bort locket. Häll destillerat vatten in i toppen av kylaren och låt den rinna ut i botten. Håll hälla tills länsa är klart. Stäng av bilen och byt bort locket.
4

Mix kylvätska enligt anvisningarna i bilens instruktionsbok. Fyll kylaren med kylarvätska hjälp av en tratt. När behållaren är full, lämna locket och starta bilen. Lägg kylvätska när bilen körs, toppning av reservoaren. Pressa den övre och undre kylarslangar som du fortsätter att lägga kylvätska så att all luft att fly. Fortsätt tills du inte kan lägga till något mer kylvätska. Sätt tillbaka locket och vrid bilen av. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132109.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.