Hur Mix kylvätska och frostskyddsmedel för Desert Temperaturer

frostskyddsmedel utför tre viktiga funktioner i modern motor att hålla alla sina system fungerar korrekt. Frostskydd får inte vara viktigt i en öken, men värmeöverföring och korrosionsskydd måste beaktas. Frostskyddsmedel blandas med vatten i den rekommenderade koncentrationen kommer att göra jobbet på rätt sätt. Om du använder en annan koncentration av frostskyddsmedel än vad bilens tillverkaren rekommenderar, kommer bilen fungera vid en annan temperatur än det var avsett för, på grund av de olika värmeöverföringsegenskaperna av vatten och etylenglykol eller propylenglykol, de två viktigaste komponenterna i fordonsindustrin frostskyddsmedel. Saker du behöver
Tillverkare-rekommenderad frostskyddsmedel
Rent vatten
Kylsystem testare eller refraktometer
ren hink eller panorera
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilken typ av frostskyddsmedel för att använda i bilen. De olika frostskyddsmedel formler ofta åt genom färg. Vid ett tillfälle, var mest frostskyddsmedel grön, men i dag kommer i en mängd olika färger.
2

Häll en uppmätt mängd av frostskyddsvätska i hinken eller panorera. Frostskyddsvätska kommer vanligtvis i 1-liters behållare, med vissa har mätfönster på sidan av kannan i gram eller pints. Håll koll på mängden glykol du använder.
3

Lokalisera den rekommenderade koncentrationen av frostskyddsmedel i blandningen. De flesta frostskyddsmedel tillverkare och biltillverkare kräver en 50-50 blandning av vatten och frostskyddsmedel, men vissa kan tillåta dig att variera nivån för ökad frysa eller överkokning skydd, eller för olika värmeöverföringskarakteristika. Tillsätt vatten i den rekommenderade mängden. Till exempel, om blandningen är 50-50, tillsätt exakt samma mängd vatten.
4

Testa koncentrationen med frostskyddsmedel testare eller refraktometer. Om du använder en hydrometer testare, pressa lampan och placera insugningsröret i blandningen. Släpp försiktigt lampan att dra blandningen i hydrometer och läser av resultatet. Det ska visa frysskydd av minus-40 grader, vilket kommer att ge tillräcklig överkokning skydd. Om du använder en refraktometer, placera en droppe av lösningen på testning fönstret och stäng locket. Titta igenom refraktometer mot ljuset och läste skyddsnivån i fönstret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132105.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.