Hur man gör min Vehicle Senaste 250.000 Miles

Med nya bil kostar på uppgång, är det vettigt att ta hand om din bil för att göra det längre. Göra din bil sist så det når högre körsträcka är inte så svårt, men det tar engagemang för ett planerat underhållsprogram. Förebyggande underhåll går en lång väg mot att undvika problem som skadar din bil. Det tar mer än bara kolla oljan då och då och köpa nya däck. Saker du behöver
fysisk eller elektronisk kalender
Visa fler instruktioner
1

Byt kamremmen enligt tillverkarens specifikationer. Detta är en av de enskilt mest kritiska komponenterna i motorn underhåll som de flesta människor helt enkelt glömma. Kamremmen håller motorn i trim. När det misslyckas, resulterar det ofta i en komplett motorrenovering. Om denna billig del misslyckas, förlorar motorn dess sekvens orsakar kolvar och ventiler för att knuffa ihop, vilket kan böja stötstänger eller kolvar punktering. Om bilens tillverkaren kräver byte var 50.000 miles din bil kommer att kräva ersättning av kamrem minst fem gånger för att nå 250.000 miles.
2

Byt alla vätskor i bilen om tillverkaren föreslagna scheman. Olja kvar för länge i en motor kan orsaka läggas slitage, och inte ge smörjning motorn behov. Regelbundet smörja fordonet. Förutom olja, det finns kylvätska, transmissionsolja, servostyrning vätska, bromsvätska, hjullager som behöver smörjning eller utbyte, och andra områden som kräver smörjning. Håll gummipackningar mjuk och smidig med hjälp av lämplig smörjning. Olja gångjärn och alla rörliga delar för att hålla dem funktionsdugliga.
3

Inrätta en kalender på din körsträcka på din dator, handdator eller smartphone med tillverkarens föreslagna underhållsplan. Några smarta telefoner har underhållstillämpningar och körjournaler för ditt fordon för att påminna dig när underhåll behövs. Olja, transmissionsolja, kylmedel och bälten har alla en körsträcka eller tid-baserade livstider. Håll koll på daglig körsträcka och sätta en anteckning i din kalender på bilens service för att påminna dig om när det är på grund av om du inte använder ett program. Byt pluggar, bälten och alla vätskor på en körsträcka schema för att öka livslängden på fordonet istället vänta tills de misslyckas. Ställ undan pengar för underhåll och hålla sig till schemat. Omedelbart ersätta trasiga eller skadade delar, snarare än att vänta på en planerat underhåll period.
4

Practice ljud körvanor. Undvik snabb acceleration, hård inbromsning och oberäkneligt styrning. Om du upptäcker att du kör bilen runt stan, glöm inte att komma ut på motorvägen och låta bilen brum på utstationerade hastigheter varje gång och ett tag. Eventuella kol byggs upp i motorn på grund av stop-and-go-trafik lämnar bilens systemet när bilen har en chans att arbeta vid motorvägen hastigheter. Om lämnad åt sig själv, sotavlagringar lägger slitage på motorns delar. Missbruk körvanor skapa ytterligare slitage på motorkomponenter och reservdelar -. Påverkar livslängden på dessa delar, inklusive bromsbelägg, rotorer, styrningens komponenter, chocker och stöttor Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132103.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.