Skillnaden mellan en Spark Ignition & kompressionständning

Alla typer av motorfordon beroende på motorer för att driva fordonet. Det finns flera olika typer av motorer tillgängliga, till exempel en gnisttändning och kompressionständning. Beroende på operativsystem, kommer varje motor har fördelar och nackdelar mot varandra utifrån hur varje motor fungerar. Chamber Combustion

För drift av motorer, är bränslet pumpas in i en kammare så att den kan antändas. Combustion tändning spraya bränslet helt inne i motorn cylindern. Den ottomotor, under tiden, pumpar bränsle till ett intag system där bränslet blandas med luft innan motorn cylindern och antänds. Addera luft-till-bränsle
< p> Båda motorerna förlita sig på en blandning av luft som kommer in i förbränningskammaren. När luften blandas med bränslet, kan motorsystemet antända bränslet som kommer att driva fordonet. Motorerna är beroende av olika luft-till-bränsleförhållanden för optimal motorprestanda. Gnisttändningssystem kräver en 15:01 förhållandet luft blandas med bränsle. Förbränningsmotorer med kompressionständning, å andra sidan, har en sämre blandningssystemet än ottomotorer och behöver minst en 18:01 till en 25:1-förhållande för förbränning.
Tändningsprocessen

kompression och ottomotorer arbetar också på olika sätt när det gäller luft-och bränsle-förbränning i tändningen processen. Motor med kompressionständning är beroende av uppvärmd luft som passerar in i motorn cylinder som är under mycket högt tryck. Den gnisttändning motor beror på trycket bildas inuti insugningssystemet. En gnista skapas i motorn cylindern som inloppsventilen öppnar för bränslet att komma in i kammaren och antändas.
Ström och bränsleeffektivitet

grund av olika sätt i vilket tändsystem arbete, de två motorerna har olika fördelar och nackdelar när det gäller effekt och bränsleeffektivitet. Den komprimering motor är mindre effektiv under processen för blandning av luft och bränsle för att skapa förbränning, leder gnisttändning motorn att ha en större kraft förhållande än komprimering motor. Men eftersom kompression motorn inte fungerar med ett spjäll, har den en högre dellast verkningsgrad än gnisttändning. Detta innebär kompression motorn kan upprätthålla fordonets hastighet bättre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132093.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.