Vad gör bilens A /C luktar illa?

Du skruva upp bilens luftkonditionering på en varm sommar dag och i stället för en uppfriskande, sval bris du hälsade genom en smaklös, dåligt lukt. Denna lukt kommer från den fukt som är involverad i att skapa luftkonditionering inne i bilen. Förstå hur din luftkonditionering fungerar kan hjälpa dig att identifiera orsaken till lukten och bättre utrusta dig att ta bort lukt från ditt system. Grunderna

Bilen luftkonditioneringssystem fungerar ungefär som ett hem luftkonditionering och har sex huvudsakliga komponenter. Kompressorn fungerar som A /C: s kraftenhet, skicka köldmedieånga till kondensorn, som förvandlar den ångan till vätska. Denna flytande kylmediet rör sig sedan till mottagaren-tork, ett område som lagrar vätskan och eliminerar fukt. Nästa stopp är den termostatiska expansionsventilen, som depressurizes köldmediet och får den att sjunka i temperatur.
Förångare

sista stoppet på köldmedium resa är förångaren , och detta var en lukt i din luftkonditionering enhet härstammar. Den förångare tar i köldmediet och förångar det, skapar en sval luft som är redo att blåsas genom bilens hytt.
The Smell

Som förångare slutför sitt jobb i luftkonditionering process, börjar fukt bildas runt förångarens slingor. Denna fukt är en fristad för mögel, liksom andra dammpartiklar, bakterier och bakterier. Med tiden gör stanken av dessa oönskade föroreningar sin väg genom luftkonditionering ventiler. Bilpassagerare hit med en lukt som Popular Mechanics jämföras med illaluktande gym strumpor.
Luktborttagning

Lyckligtvis finns det sätt att bekämpa detta vidriga lukt. Vissa nyare modell bilar har ett filter som håller mögelsporer ut och hjälper till att ta itu med lukten om de får i. För bilar utan detta tillbehör, flera företag gör en lukt remover som kan sprutas in i luftinloppsventiler och ventiler. Dessa sprayer bör eliminera lukt från förångaren. En annan metod för att minska luftkonditionering lukt är att stänga av A /C när du nära din destination och bara köra fläkten. Fläkten kommer att fungera som en torktumlare för eventuell fukt som har byggts upp på förångaren. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132077.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.