Hur fixar E36 och M3 Lifter Justering

Den E36 är en motorkonstruktion som används i den tredje generationen av BMW: s M3 prestanda kompakt saloon. Den användes för hela 1990-talet fram till införandet av E46 under 2000. Ventilerna på toppen av motorn drivs av mekaniska lyftare, tillåter luft att komma in i bränslesystemet. Om lyftarna inte är korrekt justerade, kan ventilerna inte helt öppna eller stänga. Detta inverkar negativt på aspiration av motorn, vilket kan resultera i kompression förlust och brända ventiler. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Socket förlängning bar
Narrow magnet på en pinne
Set med bladmått, 7 - till 13-tusendels tum
1/2-tums enhet spärrfunktion för 1-tums mikrometer
BMW shim borttagningsverktyg
Byte shims
Visa fler instruktioner
1

Använd uttaget inställd för att ta bort skruvarna som håller ventilen täcka. Lyft av och koppla bort tändstiften. Använd en hylsa inställd att skruva loss pluggarna och sedan lyfta dem ur sina urtag med hjälp av magnet. Haka i plast kåpan som täcker fläkten och ta bort bladaggregatet. Detta kommer att ge tillgång till vevaxeln.
2

Fäst spärrnyckel till vevaxeln och vrid motorn tills kamnäsor på första intaget pekar uppåt. Kontrollera spelet mellan baksidan av kamloben och vipparmen. Det bör vara 8-tusendels tum.
3

Kontrollera spelet på intaget ena använder känselspröt, bör en sju-tusendel mätare glida in lätt, men en nio tusendelar man bör inte. Om spelet inte är korrekt, testa den med olika mätare tills du kan fastställa den aktuella nivån. Vrid veven tills kamloben över intaget två är upprätt, och upprepa processen. Arbeta över alla intag och anteckna varje avslut storlekar
4

når ner under blocket och mäta avstånd på avgasventilerna,. Detta bör vara 0,12 av en tum. Använd samma teknik som på insugningsventilerna, och anteckna varje avslut värde.
5

Ta bort clipset på toppen av den första ventilen och lyft ut den med magneten. Flytta rocker över till ena sidan med hjälp av en skruvmejsel och lyft sedan ut mellanlägget med magneten. Mät shim med mikrometer och jämför den med värdet skrivet på ditt sjökort. Om spelet var en tusendels för liten, ersätta den med en shim en tusendel större än den du bara bort. Upprepa detta på alla intag och avgasventilerna.
6

Ersätt alla klipp, och mäta alla spelen igen för att kontrollera att de är korrekta. Byt montering fläktblad och svepning, de tändstift och ventilkåpan.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132066.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.