Ställa en förladdad Ball Bearing

kullager används i mekanik för att möjliggöra en smidig, låg friktion valsning av komponenter mot varandra. Om det finns något spel i lagret när en tung last anbringas, kan rörelsen resultera i felaktig inriktning eller skada på komponenterna. Som ett resultat, är lagren ofta komprimeras till sina höljen innan inbyggnad, så de är hålls tätt i position och förblir stabila. Förinstallerade lager används på många ställen, men en av de vanligaste applikationerna är i bilens hjul. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Spacer
Momentnyckel ratten
Förspänning eller våren-testet indikator
Spacer shims
Gänglåsning
Visa mer instruktioner
1

Använd uttaget inställd för att ta bort låsmuttern från framsidan yttre lagret. Under det främre lagret, hittar du krossa hylsan eller spacer som håller de två lagerbanorna ordentligt åtskilda.
2

Skjut spacer ut, följt av det inre lagret. Det kommer att finnas ett mellanlägg separerar det inre lagret från drevet eller proppen vid änden av axeln. Skjut allt utanför centrala axel och rengör den noggrant. Smuts och metallspån fångade mellan de roterande ytorna kan slipa bort komponenter.
3

Byt shim, det inre lagret, distansen och det yttre lagret. Lägg låsmuttern och dra den till rätt moment. Detta kommer att variera beroende på den specifika tillämpningen, men om det är för ett bilhjul, är ett vridmoment på ungefär 8 till 12 pounds standard. Kontrollera din manual för de exakta siffrorna.
4

Kontrollera hela enheten för uppspelning genom att greppa den och bestämt vickar den. Om du kan känna någon ge eller spela, ta bort hela enheten ner till drevet, och byt ut mellanlägget med den näst största storleken. Byt ut låsmuttern och dra den till rätt moment. Kolla igen för lek, och flytta till nästa shims uppåt om det fortfarande finns rörelse i församlingen. Fortsätt tills hela enheten är ombonad och tät.
5

Ta bort låsmuttern igen, och sprida lite låsvätska på gängan. Skruva på muttern igen på gängan och dra åt med rätt moment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132065.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.