Hur man byter katalysatorn i en 2006 F-150

F-150 är en full-size pickup truck tillverkad av Ford. Utföra regelbundet underhåll på din pickup hjälper till att hålla den i gott skick. Katalysatorn är en del av avgassystemet. Det hjälper filter farliga avgaserna innan de släpps ut i atmosfären genom ljuddämparen. En dåligt fungerande katalysator är ohälsosamt för din bil och miljön. Byt ut katalysatorn på din Ford F-150 så fort du misstänker skador. Saker du behöver
skyddsglasögon
Handskar
Bil jack
Jack står
Skiftnyckel
Ersättningskatalysator
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

Park din F-150 på en säker plats på plan mark. Stäng av tändningen. Sätt på dig skyddsglasögon och handskar.
2

Lyft den bakre änden av bilen med hjälp av en domkraft. Applicera jack står till de bakre axlarna för att hålla fordonet förhöjda. Placera domkraften i mitten av axlarna för att förhindra att fordonet från att falla av läktaren.
3

krypa under bilen bakifrån sängen området. Leta katalysatorn. Den katalytiska omvandlaren är monterad längs avgasröret ungefär tre fot till den bakre delen av motorn. Ett enkelt sätt att hitta det är att spåra avgasröret från ljuddämparen mot motorn tills du når en mindre ljuddämparen-formad komponent. Detta är katalysatorn.
4

Inspektera katalysatorn. Lägg märke till den är säkrad till avgasröret via monteringsbultar. Lossa och ta bort dessa bultar med en skiftnyckel. Ställ åt bultarna åt sidan när du tar bort dem så att du inte tappar bort dem.
5

bort katalysatorn från sin bostad och värmesköld när skruvarna är gratis. Dra den mot dig. Släng den gamla katalysatorn.
6

Placera en ny katalysator i huset och värmeskölden. Passa in avgasröret med inlopps-och utlopp hål av den katalytiska omvandlaren. Tryck avgasröret in i inlopps-och utlopp hål av omvandlaren. Knacka lätt på avgasröret med en gummiklubba för att säkerställa att det är ordentligt ansluten till omvandlaren.
7

Byt bultarna du tidigare avsatt en skiftnyckel. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132062.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.