Hur man installerar en Dwell Meter

För gamla tiders bil entusiaster, bo mätare är en viktig del av att bygga sina bilar. En väntetid mätaren används för att positionera de tändning punkter på en äldre icke-elektroniska bil och mät kamvinkel. Även sådana bilar inte har gjorts sedan 1970-talet, kan du fortfarande använda bo meter i bilen restaureringar. Om bilen har för lite bo, det finns inte tillräckligt med gnista energi, om det är för mycket bo, då bilen kan överhettas. Saker du behöver
Dwell meter
insexnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil och hitta tändspolen eller gnista spole. Den innehåller en eller två cylindrar allmänhet placerade ovanför och till vänster för att av motorn. Rådfråga din guide biltillverkare om du inte kan hitta det.
2

Placera den positiva ledningen av bo mätaren på minuskabeln av spolen. Den negativa bly är nära där kabeln från tändspolen möter distributör.
3

Placera minuskabel bo mätaren till A /C kompressor. Kompressorn är en silver låda eller cylinder med ett svart lock som är placerad på golvet i motorrummet. Använd en insexnyckel för att skruva fast mätaren på översta fästet att etablera en stark grund.
4

Starta tändningen och testa om de bor mätaren läser noggrant. Du kommer att testa kamvinkel, vilket är den tid som den elektroniska styrenheten tillåter elektrisk ström att flyta till tändspolen. Mätaren mäts i ampere, med högre strömstyrka ger en mer stabil och exakt tändning. Om uppehållstiden mätaren inte fungerar korrekt, åter kontrollera anslutningarna med A /C kompressor och tändspolen. Om de är säkra, ta bort uppehållstiden mätaren och anslut den positiva och negativa till batterier av motsatt tecken för att avgöra om mätaren fungerar fortfarande. Som en sista utväg, installera det i ett annat fordon för att kontrollera om den fungerar korrekt i ett annat fordon.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132041.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.