Hur Bypass värmeelementet 1995 325I

Den 325i är en högpresterande kompakt bil som tillverkas av BMW. Liksom alla fordon, kräver BMW 325i regelbundet underhåll för att förbli i gott skick. Värmaren kärnan är en komponent som skickar värme till kupén. Med tiden kan värmeelementet går dåligt, vilket orsakar en allvarlig frostskyddsmedel läcka. Ett sätt att åtgärda problemet är att byta värmeelementet. Men, om du letar efter en tillfällig lösning, helt enkelt förbi värmeelementet tills du kan få den ersatt. Förbi värmeelementet är en billig procedur som tar ungefär en timme att slutföra. Saker du behöver
Värmarslangens reparationssats
oljetråget
Spetstång
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park din BMW 325I i en säker plats på plan mark. Aktivera parkeringsbromsen eller använda block till däcken för att hindra fordonet från att rulla. Öppna huven. Leta upp batteriet enheten. Sa minuskabeln från batteriet.
2

Leta kylaren nära framsidan av motorblocket. Skruva av kylvätska lock för att avlasta trycket i kylaren slangen. Inspektera undersidan av kylaren för draincock, eller pluggen används för att tömma ur kylvätskan. Placera ett oljetråg direkt nedanför draincock. Skruva loss draincock att dränera kylvätskan. Se till att kylvätskan flödar in i oljetråget.
3

Leta slangarna värmeelementet. Identifiera slangarna värmeelementet som två gummislangar placerade på passagerarsidan av fordonet längs brandväggen. En slang är tilloppsslangen och den andra är utloppet. Ett enkelt sätt att hitta slangarna är att spåra dem från kylaren till brandväggen, där de ansluter till värmeelementet.
4

Inspektera området där värmeelementet slangarna ansluta till värmeelementet. Notera hur slangarna är fästa vid värmeelementet. Vissa 325I modeller använder en skruv-typ slangklämma. Andra modeller använder en squeeze-typ klämma. Lossa skruven-typ slangklämma genom att ta bort skruven med en skruvmejsel. Lossa squeeze-typ klämma med tång.
5

Anslut två slangar tillsammans med plaströret ur reparationssats. Tryck ihop slangarna och tillämpa en klämma över det område där de ansluter. Dra åt klämman följa anvisningarna i slangens reparationssats.
6

Fyll kylaren med kylvätska som du tidigare dräneras. Kontrollera att du har stängt draincock innan påfyllning av radiatorn. Anslut den negativa kabeln till batteriet. Slå på tändningen när kylvätskan ersätts. Kontrollera området värmeelementet för läckor. Låt motorn gå på tomgång i minst 10 minuter för att låta motorn värmas upp.
7

övervaka området värmeelementet medan motorn värms upp. Om du inte upptäcker några läckor efter 10 minuter, har du lyckats förbi värmeelementet. Om du märker en kylvätska läcka, slå av tändningen omedelbart och dra åt klämman på slangarna värmeelementet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132008.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.