Tecken och symtom på Bad Haldex Controllers

En Haldex controller är en enhet installerad i bilen som är tänkt att effektivisera vridmomentet som skapas av din motor så att du inte har någon bortslösad energi i överföringen från motorn till hjulen. Men som med allt annat på din bil, kan även Haldex styrenheten ibland gå snett. Om du inte är säker på huruvida det finns ett problem dock, det finns vissa grundläggande tecken du kan leta efter. Vätskeläckage

När du har en vätska läcka, är det ett gott tecken att det är något fel med din motor. Om du märker att det läcker antingen under körning eller när du parkerar bilen undersöka Haldex styrenheten. Om vätskan inte kommer från enheten, då vara säker på att enheten inte har skadats av den droppande vätska heller. Om vätskan verkar förbi styrenheten helt, bör du kontrollera ändå att se var det kommer ifrån.
Prestandaproblem
p Om du märker problem under växling, de kan vara relaterade till din Haldex controller. Slå på motorn och kör i en långsam, tät cirkel på ungefär 10 miles i timmen. Koppla ur kopplingen och stänga gasspjället. Gör detta en gång, men i stället stänga gasspjället rev det upp till mellan 3.000 och 4.000 rpm. Det andra fallet bör ta dig halva stoppsträcka om enheten fungerar korrekt, och om inte så ska du ha det utredas.
Varningslampor

Om det finns ett problem med din Haldex-enheten bilens dator bör plocka upp den och slå på varningsblinkers. Dessa lampor släcks när bilen har problem även om du inte kan lätt berätta vilka problemen är. Så även om du inte kan känna en förändring i prestanda, ta bilen till en mekaniker för att få frågan varningslampan rensas upp innan du kör mer än nödvändigt.
Oljud

Även om det är en datoriserad enhet, kan klapprande ljud vara ett problem om din Haldex styrenheten inte är korrekt installerad eller helt. Kontrollera kablarna som leder in och ut ur enheten och kolla själva enheten för att kontrollera att den inte studsar eller knuffas lätt. Om enheten är lös, eller kablarna är skramlande, justeringar behöver göras för att lösa problemet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132007.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.