Bullriga Electric Motor kondensatorer

Det är naturligt för alla motorer för att producera en viss mängd av elektriska störningar som en följd av deras verksamhet. Filtrera system i form av en, kan två eller tre kondensatorer har stor effekt över förekomsten av detta brus. Den primära funktionen hos dessa kondensatorer är att bedriva endast aktuell föränderliga vid hög frekvens. Använda flera kondensatorer ger ännu större kontroll över bullret. En-, två-och tre-kondensatorer Systems

En enda kondensator systemet kortslutningar högfrekvent elektriskt brus och reducerar brus över motorn ledningar. Det påverkar inte kraften i motorn. Med hjälp av två kondensatorer mellan motorns hölje och en motor terminal orsakar höljet och terminaler att vara kortslutna och kan reducera motorljud genom att bilda en slags sköld. En tre-kondensator kombinerar effekten av enda kondensator och två-kondensator systemet ger maximal brusreducering.
Typer av kondensatorer

Vid användning av en motor med en hög hastighet elektronisk varvtalsreglering, se till att inte använda elektrolytkondensatorer för buller filtrering ändamål. Elektrolytiska kondensatorer skiljer sig från normala kondensatorer genom att de använder en elektrolyt som en av sina plattor, vilket ger dem en mer signifikant effekt. Denna högre switchfrekvens kan orsaka elektrolytisk kondensator att explodera. Istället, använd keramisk tätning kondensatorer eller något liknande.
Kondensatorer och drosslar
Delar av ett buller filtreringssystem.

En annan metod som kan användas för att minska bullret från en motor är användningen av drosslar. Chokes innebär looping varje motor leder genom flera lager av ferrit ring eller ferritpärla. Drosseln fungerar på motsatt sätt av kondensatorn genom att den bara utför lågfrekventa signaler och stoppar högre. Kombinera kondensatorer och drosslar resulterar i en mer komplicerad men också mer effektivt buller filtreringssystem.
Noisy kondensatorer

Även kondensatorer själva inte producerar elektriska störningar, det finns ett fåtal sätt effekterna från en kondensator kan orsaka hörbara störningar. Högre temperaturer kan orsaka en kondensator för att skapa buller spänning, men ofta dess effekt är för det mesta försumbar. Vissa kondensatorer kan vibrera mer än andra, och större mängder av vibrationer kan leda till extra motorljud. Vad bra, kan vissa kondensatorer i vissa kretsar orsaka distorsion, främst på grund av de material som de är konstruerade. Testa olika kondensatorer för att se hur de presterar i olika kretsar kan resultera i olika effekter. I allmänhet kommer dock något buller som genereras av kondensatorn vara lägre än mängden brus som de tjänar till att dämpa.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132002.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.