Hur man beräknar Gas till oljaförhållande

Olja blandas med gasen i vissa tvåtaktsmotorer. Detta tillför smörjning och extra skydd i bränslesystemet och motorn. Nyckeln till denna praxis är att blanda rätt gas-till-olja, annars kommer du inte få de resultat som du behöver för just din bil eller maskin. När du vet storleken på din bränsletank och blandningsförhållandet, är allt du behöver göra är ansluta dessa siffror till rätt ekvation för att bestämma mängden av olja för att lägga till gasen. Saker du behöver
Calculator
Visa fler instruktioner
1

Titta i din instruktionsbok för specifika förhållande för ditt fordon eller maskin. Golfbilar, motorsågar, trädgårdsredskap och saker längs den linjen håller en gas-till-olja någonstans mellan 20-till-1 till 80 till-1. Två-takts motorcykel motorer kräver ofta ett förhållande av 32-till-1, 40-till-1 eller 50-till-1.
2

Konvertera gallon till uns om din gas är i gallons och din Oljan är i gram. Du måste använda samma enhet för både att kunna göra lämpliga beräkningar. Det finns 128 gram i en gallon, så om du har en 5 liters bensintank, multiplicera 128 med 5 för att få 640 gram gas. Om du är osäker på storleken på din bensintank, rådfråga din bruksanvisning.
3

Ta din gas (i gram) beräkning och dividera det med gasförhållandet numret. Till exempel, om du har en motorcykel som har en 40-till-1 gas-till-olja och 640 gram gas, är detta din ekvation: 640 dividerat med 40 är 16. Med andra ord, måste du lägga till 16 gram olja till att 640 gram av bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131966.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.