Front Sway Bar Åtdragningsmomentspecifikationer

Bilar och lastbilar består av tusentals olika delar, komponenter, bultar, brickor och bussningar. När ingenjörerna designa dem, de har vissa vridmomentsvärden att bultarna ska ställas in som kommer att se till att de är ordentligt åtdragna så att de inte lossnar, och även så att de inte är för hårt åtdragna och försvagas. Varje skruv har ett specifikt tilldelad vridmoment värde, så bultarna som håller på komponenter som de vingla barer måste skärpas till dessa värden. Sway Bar Beskrivning

En krängningshämmare på en bil eller en lastbil är en cylindrisk längd av metall som går från den ena sidan av ett fordons upphängning till den andra och är fastskruvad på plats. De flesta fordon använder endast en främre krängningshämmare, medan vissa använder främre och bakre barer vingla. Syftet med en krängningsstång är att minska mängden av krängning, eller mager, att ett fordon upplever när du kör runt ett hörn. När fordonet går runt hörnet, fungerar stången som en hävstång som tvingar den sida av fordonet som är på insidan av svängen mot marken. Detta minskar krängning och ger mer stabilitet och bättre grepp i hörnet, eftersom däcken har bättre kontakt med vägen och vikten överföringen av fordonet kontrolleras bättre.
Sway Bar Komponenter

En krängningshämmare är ett relativt enkelt apparat som består av några olika komponenter. Baren i sig är ett rörformat längd av metall som går från ena sidan av bilen till den andra, och som är böjd på ett sådant sätt att rensa några komponenter på bilen det ligger nära. Nära mitten, är baren fastskruvad i chassit med konsoler. Det finns en bussning i konsolen att stången går igenom och som isolerar baren från direkt kontakt med chassit. I vardera änden stången är fäst till suspensionen med ändlänkar som kommer av vallen vid 90 grader. De ändlänkarna antingen glida på stången eller är bultade till baren.
Sway Bar Åtdragningsmomentspecifikationer

Liksom varje bult på ett fordon, ingenjörerna har bestämt vad de krängningshämmare åtdragningsmoment ska vara. Vridmoment varierar kraftigt beroende på märke och modell i fråga, så det finns ingen universell momentinställning för krängningshämmare hårdvara. Det bästa sättet att avgöra vad rätt moment inställningarna på en krängningshämmare är att konsultera en verkstadshandbok som har vridmoment för märke och modell i fråga. Beroende på bil, kan vridmomentet inställningen för Kräng.hämmare vara så låg som 30 eller 40 fot-pounds, eller det kan vara högre.
Dragbultar krängningshämmare

När du har bestämt vad rätt moment inställningarna, använd en momentnyckel för att dra och kolla bultarna. Placera rätt uttaget på änden av momentnyckel. Placera sockeln på krängningshämmaren bulten och dra åt bulten, läsa inställningen på momentnyckel när du drar åt skruven. Sluta dra åt bultarna när du har nått rätt åtdragningsmoment.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131965.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.