Hur fungerar en Variator Arbete?

En variator, även kallad en variabel transmission eller konstant variabel transmission, tjänar syftet att ändra utväxlingar från en motor driven remskiva till en driven remskiva. Används på små skotrar och kärror, är variatorn unikt genom att det eliminerar behovet av olika växlar och en växlingsmekanism, vilket gör dess konstruktion enkel och tålig. Remskivor

Variator transmissionen består av två block förbundna med en drivrem. En remskiva drivs genom rotationen av den huvudsakliga vevaxel, medan bandet ansluter den till en andra remskiva, som kallas "Driven" remskiva. En enda standard längd bälte har ett V-spår design, som gör det möjligt att rida i linhjulet faserna utan någon försämring eftersom det stannar i ständig kontakt med remskivorna.
Front Pulley
< p> Den främre drivande remskiva består av två halvor, en främre halva och en bakre halva. Den bakre halvan av remskivan mekanismen är ett ihåligt skal försett med fack ramper, och rundade vikter som sitter inuti facken. Då motorn snurrar, så gör den bakre halvan av den remskiva, som tvingar vikterna att resa i riktning utåt på grund av centrifugalkraften. Eftersom vikterna trycker mot de inre plattorna, den bakre halvan av remskivan rör sig mot den främre halvan av skivan, stänga gapet och höja bältet läget upp i en högre växel.
Bakre Remskiva

bakre remskiva har två divisioner precis som den främre remskiva, en främre halvan och bakre halvan. Endast axeln remskivan rider på har en hård center fjäder. Fjädern tvingar de två halvorna tillsammans, som håller bandet utåt på låg växel position. När acceleration eller vridmoment anbringas, de två halvorna rör sig bort från varandra, vilket gör att remmen slirar nedåt in en högre växel, ändra diametern eller utväxling av remskivan. Den tautness av fjädern styr hur snabbt skivhalvorna separat, och när accelerationen minskas, verkar fjädern att stänga skivhalvorna. Addera Koppling

centrifugal kopplingen som ansluts till utsidan av den bakre remskivan anlitar inte drivaxeln såvida vridmoment eller accelerationen tillhandahålls. Det möjliggör överföring sitta i friläge på tomgång, utan någon drivkraft. När accelerationen appliceras, trycka ihop vikterna inuti kopplingshuset mot kopplingens skal som är förbunden med drivkugghjulet axeln. Kopplingen ingriper först, överföring rotationshastighet, då variatorn påverkar att stänga skivhalvorna, höja växeln. Den gradvisa stängningen av skivhalvorna ger en jämn, uppväxling övergång från en lägre hastighet till en högre hastighet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131964.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.