Tecken på problem med tändstift

tändstift en elektrisk komponent med ett gnistgap, eller tändare, på botten och en elektrod terminal på toppen. Den inre centrala elektroden är isolerad och skyddad av ett keramiskt hölje. El tillhandahålles till kontakten genom motorns spole eller magneto. Den pluggar skruva in en motors topplock och ge den gnista som antänder komprimerat bränsle inne i förbränningsrummen. Observation kontaktens tändända ger ledtrådar till problem. Värmefrekvens

tändstift måste fungera inom de riktiga begränsningarna värmefrekvens att fungera korrekt. Den korrekta värme sortiment stoppar motorn knackar från förtändning och förhindrar elektroden avlagringar från en alltför kallt bränning dricks. Överhettade pluggar diagnostiseras med smält insättningar ackumulerats från isolatorn spets. Fyndigheterna har en inglasad utseende och orsakas av alltför avancerad timing, alltför magert för en luft-bränsleblandning, lågt vatten eller oljenivå eller felaktigt åtdragna pluggar.
Kolavsättningar

Ett synligt tecken på problem tändstift är uppbyggnaden av främmande ämnen på elektroderna. Torra sotavlagringar uppstå från en alltför rika gas-olje-blandningen eller från en svagt tändgnista otillräcklig för att bränna bort kolet. Den sidan och electodes center är täckta med en matt-svart, sotig, pudrig beläggning. Överdriven kol förorenar pluggen och orsakar att motorn ur funktion och starta hårt. Orsaker kan vara ett igensatt luftfilter, fast choke eller en alltför kall värme sortiment.
Andra Inlåning

knaprig, ljusbruna eller vitt askavlagringar får bygga upp på elektroderna från oljeläckaget eller tillsatser bränsle. De askavlagringar orsaka misständning och långsam acceleration. Svart, våta, oljiga avlagringar från slitna ventilstyrningar eller kolvringar orsaka att motorn ur funktion och starta hårt. Gul-brun färgade bly insättningar på isolatorn näsan är ett tecken på överdriven bensin bly. High-speed gult glas orsakas av hård acceleration och orsaka att motorn ur funktion när man kör i höga hastigheter.
Fysiska skador

tändstift som har överskridit det normala livet span har rundade, slitna elektroder. Slitna pluggar orsakar svårstartad i kallt, fuktigt väder och minskar bränsleförbrukningen. Gamla pluggar i en motor som inte har använts på ett tag blir grön och korroderar från oxidation. Felaktig gap att överbrygga orsakas av förbränning insättningar och resulterar i en död cylinder. En trasig sidoelektrod orsakas oftast av ett främmande föremål i förbränningskammaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131962.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.