Hur man beräknar mängden kylmedel i en R134A System

Uppladdning ett luftkonditioneringssystem med rätt mängd R134a är viktigt om luftkonditioneringssystemet förväntas fungera korrekt. Till exempel, om en 2001 Toyota Solara är tänkt att ta 2.2 pounds av R134a och teknikern bara sätter in 1.5 pounds, kommer luftkonditioneringen inte kyla bilen ner ordentligt. Även om det inte är viktigt att kunna beräkna den exakta mängden köldmedium i ett R134a system är det möjligt. Saker du behöver
Skiftnyckel
Luftkonditionering laddningsstation
Tom Freon tank
Scale
Visa fler instruktioner
1

Ta av locket från lågtryck eller låg-side tjänsten ventilen genom att vrida den moturs med en skiftnyckel och skruva loss den för hand. Den låga sidan viceventil normalt ligger runt brandväggen i motorrummet.
2

Ta av locket från högt tryck eller hög-side viceventil på samma sätt. Den höga sidan viceventil är normalt placerad någonstans på vänster sida på framsidan av motorrummet. På vissa bilar kan det också vara placerad framför kylaren för enkel åtkomst. Dra tillbaka hylsan på klimatanläggningen laddstationen blåa låga sidan snabbkoppling och bifoga
3

den till den låga sidan viceventil. Släpp hylsan. Anslut den röda high-side tjänster slangen till high-side viceventil på samma sätt.
4

Ställ en tom R134a tanken på en skala och väga den. Notera vikten.
5

Fäst klimatanläggningen laddningsstationer gul linje till den tomma R134a tanken.
6

Evakuera klimatanläggningen, efter luftkonditionering laddningsstation tillverkarens anvisningar.
7

Koppla R134a tanken från laddningsstation. Ställ tillbaka tanken på skalan. Subtrahera vikten hos den tomma behållaren från vikten av tanken efter evakuering. Resultatet blir mängden köldmedium i R134a-systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131946.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.