Vad är skillnaden mellan Plug RCJ6Y & RCJ8Y?

Champion gör ett brett sortiment av tändstift, inklusive RCJ6Y och RCJ8Y typerna. Att veta vilken kontakt som ska användas i en viss motor kan vara svårt, eftersom pluggarna är mycket lika. Den enda skillnaden mellan plugg RCJ6Y och RCJ8Y ligger i deras värme intervall. Att förstå likheterna mellan dem, men kan bidra till att avgöra om att välja varmare eller kallare pluggen krävs, eftersom de två typerna är nästan utbytbara. Design

De tre första bokstäverna i kontakten koden, "RCJ," anger vilken typ av motstånd och skal design av pluggarna. Både RCJ6Y och RCJ8Y använda en vanlig resistor typ och har en 14 mm gänga, 3/8-tums räckvidd och en mutter som antingen kommer att ha en 3/4- eller 13/16-inch storlek.


tändända

sista bokstaven i tändstiftet koden, "Y", anger vilken typ av tändända används på pluggen. Den tändända är slutet som ansluten till tänd tråd. Båda dessa pluggar har en standard projicerade kärna näsa.
Använd

Båda pluggar är avsedda för små motorer applikationer. Standarden bränning end design av pluggarna tillåta dem att användas med många olika typer och modeller av små motorer.
Värmetal

Den enda skillnaden mellan de två pluggarna ligger i deras förmåga värmefrekvens, indikeras med siffrorna 6 och 8 i sin kod. Både 6 och 8 tändstift anses vara hög värmefrekvens pluggar, med 8 är den hetare kontakten. Värmen intervallet hänvisar till den hastighet vid vilken pluggen kan överföra värme eller gnista från näsan till förbränningskammaren. Den varmare pluggen kommer att vara bättre i en motor med en högre förbränningshastighet temperatur. Förbränningstemperaturen i motorn kommer att listas i specifikationerna för motorn eller fordonet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131938.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.