Vad är syftet med ECM på en 4 Runner?

ECM på en Toyota 4Runner är motorns styrenhet. Det är datorn som justerar olika motorparametrar att säkerställa korrekt funktion. ECM bygger på en rad olika sensorer för att ge den information om tillståndet i motorn tillsammans med uppgifter om utetemperatur och bränslekvalitet. Utan en ECM, kommer en 4Runner inte springa, och när ECM blir skadad, kan det orsaka en mängd dåliga körförhållanden. Bränslekontroll

Det primära syftet med den 4Runner ECM är att hantera bränsleinsprutning. Bränsleinsprutning, till skillnad från förgasare, är en dator-kontrollerad process. Den 4Runner ECM tar avläsningar från massan luftflöde sensor, vilket ger information om luft densitet och temperatur, och förändrar insprutare puls och tändstift bränning tid för att maximera förbränningen. Addera Motor Safety

ECM ger också motorn skydd mot tidig detonation på grund av dålig bränsle eller låg syre densitet. ECM mottar också en signal från motorns kylvätska och olja temperaturgivare för att kunna varna föraren när säkra temperaturintervall överskrids.
Ytterligare styrmoduler
< p> När motorn ECM är den primära datorn för 4Runner, kommer senare-modell 4Runners också ha sekundära kontrollenheter. Till exempel, på elektroniskt kontrollerad överföring fallet för sen modell fyrhjulsdrivna 4Runners, det finns en separat fyrhjulsdriven styrenhet som styr urvalet av fyrhjulsdrivna höga och låga lägen.
Reparation och byte

ECM sitter i motorrummet, och därmed över tid kan utsättas för vatten och salt som kan orsaka ECM funktionsstörningar. Nya ECM är mycket dyra bitar av hårdvara, men du kan antingen försöka byta din ECM med en begagnad från en del säljare, eller har din ECM repareras av en kvalificerad bilelektronik verkstad.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131934.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.