Hur fixar korroderat batteri Portar

Över tiden, och speciellt med äldre eller billiga bilbatterier, bygger korrosion upp på utsidan av hamnen där metallen för ledningarna kläms till terminalerna. Frekvent underhållsrengöring gör detta lätt att hålla ren, men vid de tillfällen då portarna inte rengörs så ofta som de borde, kan detta ta lite mer tid och armbåge fett. I de flesta fall bara ett fåtal hushåll verktyg är nödvändiga, men för vissa korrosion, kan den kräva mer ansträngning. Saker du behöver
Justerbar Block skiftnyckel
av trä
Stålborste
Batteri port renare verktyg
Visa fler instruktioner
1

Vrid motorn off av fordonet och ta ur nyckeln för att undvika oavsiktlig start när du arbetar med batteriet.
2

Lossa muttern på den negativa batterikabeln klämma med en skiftnyckel. Släpp spänningen på muttern bara tillräckligt så att tråden klämman glider upp och bort batteriet porten. Böj den negativa kabeln tillbaka ifrån batteriet och sätta en träbit eller andra tunga icke-metalliska objekt på kabeln så att den inte kommer att röra sig. Addera 3

Ta den positiva batterikabeln på samma sätt, sätta det åt sidan och bort från all kontakt med den negativa kabeln eller batteriet.
4

Gnid en stålborste över ytan och sidorna av den negativa batteri-porten för att lösgöra bebyggda korrosion. Undvik att trycka för hårt med penseln. Använd i stället upprepade slag från motsatta riktningar för att lossa uppbyggd.
5

Placera ett batteri port renare verktyg över toppen av hamnen och vrid den fram och tillbaka över metall terminalen så att den försänkta borst ta bort mer av korrosion.
6

Dra lilla flyttbara borsten från hamnen renare verktyg och skrapa bort insidan, åt sidorna, toppen och botten av kabeln klämma bort korrosion där. Om det behövs, ta bort muttern helt och rengör alla kraftigt korroderade områden.
7

Byt positiva batteriklämman till sin port och dra åt den med skiftnyckeln så att den är säker. Byt ut negativa batterikabeln på samma sätt.
8

Test korrekt motorn genom att vrida om nyckeln och starta tändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131928.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.